To je to što me zanima!

Hrvatica u poplavi: Ne, baš nitko nam nije ponudio pomoć, morali smo se snalaziti sami!

Budući da je hotel u kojem sam smještena malo udaljen, ne vidim poplavljene ceste, ali nekima se ne može proći jer su previše oštećene, kazala nam je hrvatska tenisačica Oleksandra Olijnikova koja se nalazi u poplavljenim područjima u Grčkoj
Vidi originalni članak

Izgledalo je kao u nekom filmu katastrofe. Bujice vode slijevale su se ulicama noseći automobile i sve drugo što je bilo na njima i uz njih tjerajući ljude pod krovove. Kiša je poplavila Grčku, posebno Maliju, Hersonissos i Heraklion gdje se baš u ovo krivo vrijeme zateklo i dvoje hrvatskih sportaša, tenisačica Oleksandra Olijnikova (19) i tenisač Duje Ajduković (19).

POGLEDAJTE VIDEO: Poplave u Grčkoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bojala sam se u utorak izaći jer su ceste i zgrade oštećene još od nedavnog potresa. Auti plivaju ulicama. Bojim se da me jedan slučajno ne poklopi - govorila je Sashka još jučer kada je doslovno ostala zarobljena u hotelu bez tople vode i struje.

VIDEO: POTOP U GRČKOJ Hrvatska tenisačica zarobljena u hotelu: Auti plivaju ulicama, imamo pitke vode do večeras

Dan kasnije stanje je ipak bolje. No i dalje daleko od dobrog. Pogotovo za sportaše koji su došli boriti se s protivnicima na terenu, a ne s poplavama.

- Sada je manje-više sve u redu iako smo se svi snalazili kako smo znali jer nitko nam nije ponudio pomoć. Uspjeli smo nekako otići do trgovine po potrepštine. Budući da je hotel u kojem sam smještena malo udaljen, ne vidim poplavljene ceste, ali nekima se ne može proći jer su previše oštećene.

Premda se nije činilo realno, ovotjedni turnir čak bi se mogao i odigrati.

- Voda je dosta oštetila terene, ali neki su OK pa kada se osuše, vjerojatno ćemo igrati - rekla je Sashka koja u prvom kolu prvog od tri uzastopna turnira u Heraklionu (15.000 dolara) treba igrati protiv Rumunjke Craciun.

Jedan od naših čitatelja koji je također bio usred poplave otkrio je da takva nije bila u zadnja tri desetljeća...

DRAMATIČNE SNIMKE Hrvat u paklu poplava u Grčkoj: 'Aute je odnijelo sve do plaže!'

- Još ništa ne znamo, hoće li biti kakve pomoći izvana, ali se čini kao da će s time pričekati da se vrijeme smiri. Stanodavac mi je rekao da se ovako nešto nije dogodilo u 30 godina od kada je on ovdje - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • šećerslatko 11.11.2020.

    Bar ti neće bit suva, ako ne doseže čučneš pa ju umočiš

  • villiberos 11.11.2020.

    hrvatica hahahhahhaha

  • damir922 11.11.2020.

    A jesi ti nekom mozda ponudila pomoc?

Komentiraj...
Vidi sve komentare