To je to što me zanima!

Pijević branila čuda, ali nije mogla sama: Hrvatice izgubile od Švedske za kraj prvog kruga

Hrvatska je izgubila od Švedske 22-17 u posljednjem kolu grupne faze SP-a pa će tako s drugog mjesta u drugi krug. Prenosimo samo jedan bod
Vidi originalni članak

U dvoboju 3. kola A skupine Svjetskog prvenstva rukometašice Hrvatske su u Göteborgu izgubile od domaćina Švedske s 17-22 (7-9).

Hrvatske rukometašice izgubile su ključni dvoboj za pobjednika skupine A i četvrtfinale protiv Šveđanki s, no "Kraljice šoka" su propustile priliku "šokirati" domaćina SP-a.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na početku utakmice Šveđanke je potpuno zaustavila vratarica Tea Pijević. Pijević je briljirala u prvom dijelu s čak 10 obrana, u prvih 15 minuta primila samo četiri gola, od čega dva iz sedmerca. No, fantastičnu izvedbu Pijević upropastila je katastrofalna igra Hrvatica u napadu i nekoliko dvojbenih sudačkih odluka, pa su Šveđanke krajem prvog dijela došle do vodstva od 8-5 i utakmica je krenula putem neumitnog poraza odabranica Ivice Obrvana.

Pijević je uništavala Šveđanke, ali nije mogla sama 

Nakon uvjerljivih 19-12 za Švedsku u 50. minuti, mini-serijom 4-0 Hrvatska se pet minuta prije kraja došla na svega tri gola zaostatka, no i ta mala nada se brzo ugasila s tri brza gola Šveđanki.

Kod Hrvatske je Pijević briljirala, skidala je zicere i završila s 13 obrana, Andrea Šimara je zabila pet golova, Valentina Blažević tri, a Dejana Milosavljević dva. Kod Šveđanki je prvo ime bila Jenny Carlson sa šest pogodaka.

Hrvatska je ušla kao drugoplasirana iz skupine u drugi krug, ali sa samo jednim bodom, onim iz remija sa Senegalkama u prvoj utakmici, dok Šveđanke prenose maksimalna četiri boda. Naša skupina se križa sa skupinom u kojoj su Crna Gora (4 boda), Mađarska (2) i Kamerun bez bodova.

Prvu utakmicu igramo s Crnogorkama u četvrtak u 18 sati u Goeteborgu, zatim u subotu protiv Kameruna u 15.30 sati, te naposljetku u ponedjeljak s Mađarskom u 18 sati.

Iz skupine drugog kruga samo dvije prvoplasirane odlaze u četvrtfinale.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Pepkica 06.12.2023.

    Nepismeni krelac piše: Pijević branila čuda,... Je li Pijević branila čuda ili ...

  • unkow 06.12.2023.

    kraljice šoka, da ali šok za gledatelje koliko su loše.

  • David11111 06.12.2023.

    Znači porazom od Crne gore u sljedečoj utakmici smo se i matematički oprostili od 4F jer bi nam C G. bježala 5 bodova iliti 3 pobjede 3 utakmice do kraja..sramota oprastamo se na startu turnira od bilo kakvog nastavka. Zao mi je samo nase golmanice koja je u zvijezda i top u rangu Oblaka i Emersona u nog.a mora igrat s tom bagrom koja dode na EP ko na maturalac ..a za Obrvana nemam rijeci njegov friendly pristup di mu momcad svaku drugu tekmu debakl dozivi..molim samo da ih vise nikad ne prenosite na tv ostavite to za mazohiste na netu nek gledaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare