Obavijesti

Sport

Komentari 50

Pijević branila čuda, ali nije mogla sama: Hrvatice izgubile od Švedske za kraj prvog kruga

Pijević branila čuda, ali nije mogla sama: Hrvatice izgubile od Švedske za kraj prvog kruga

Hrvatska je izgubila od Švedske 22-17 u posljednjem kolu grupne faze SP-a pa će tako s drugog mjesta u drugi krug. Prenosimo samo jedan bod

U dvoboju 3. kola A skupine Svjetskog prvenstva rukometašice Hrvatske su u Göteborgu izgubile od domaćina Švedske s 17-22 (7-9).

Hrvatske rukometašice izgubile su ključni dvoboj za pobjednika skupine A i četvrtfinale protiv Šveđanki s, no "Kraljice šoka" su propustile priliku "šokirati" domaćina SP-a.

Pokretanje videa...

hrvatska ženska rukometna reprezentacija dolazak 00:40

Na početku utakmice Šveđanke je potpuno zaustavila vratarica Tea Pijević. Pijević je briljirala u prvom dijelu s čak 10 obrana, u prvih 15 minuta primila samo četiri gola, od čega dva iz sedmerca. No, fantastičnu izvedbu Pijević upropastila je katastrofalna igra Hrvatica u napadu i nekoliko dvojbenih sudačkih odluka, pa su Šveđanke krajem prvog dijela došle do vodstva od 8-5 i utakmica je krenula putem neumitnog poraza odabranica Ivice Obrvana.

Pijević je uništavala Šveđanke, ali nije mogla sama 

Sweden vs Croatia

Nakon uvjerljivih 19-12 za Švedsku u 50. minuti, mini-serijom 4-0 Hrvatska se pet minuta prije kraja došla na svega tri gola zaostatka, no i ta mala nada se brzo ugasila s tri brza gola Šveđanki.

Kod Hrvatske je Pijević briljirala, skidala je zicere i završila s 13 obrana, Andrea Šimara je zabila pet golova, Valentina Blažević tri, a Dejana Milosavljević dva. Kod Šveđanki je prvo ime bila Jenny Carlson sa šest pogodaka.

Croatia vs Montenegro

Hrvatska je ušla kao drugoplasirana iz skupine u drugi krug, ali sa samo jednim bodom, onim iz remija sa Senegalkama u prvoj utakmici, dok Šveđanke prenose maksimalna četiri boda. Naša skupina se križa sa skupinom u kojoj su Crna Gora (4 boda), Mađarska (2) i Kamerun bez bodova.

Prvu utakmicu igramo s Crnogorkama u četvrtak u 18 sati u Goeteborgu, zatim u subotu protiv Kameruna u 15.30 sati, te naposljetku u ponedjeljak s Mađarskom u 18 sati.

Iz skupine drugog kruga samo dvije prvoplasirane odlaze u četvrtfinale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u rukometu, 3. kolo, prvi krug 20.30 , Göteborg
Švedska
22 : 16
Hrvatska
Sortiranje događaja
60'

Kraj utakmice. Uspjeli smo na kraju samo korigirati taj rezultat da izgleda ljepše, Švedska je slavila 22-17 i osvojila prvo mjesto u skupini te tako prenosi četiri boda u drugi krug. Mi idemo s tek jednim, a to znači da će nam trebati sve pobjede ako želimo u četvrtfinale. Čeka nas nemoguć zadatak. 

Cijelu utakmicu napad nam je bio bezidejan, ali Tea Pijević nas je držala u igri u prvom poluvremenu. Na predah smo otišli sa zaostatkom od 9-7, nadali se da možemo do preokreta, ali Šveđanke su se u potpunosti razigrale u nastavku. Pijević nije mogla sama, domaćini su vodili i plus sedam, no potom smo dočekali našu čudesnu dionicu. Napravili smo seriju 4-0, bili na korak od senzacionalnog povratka, ali potom smo primili tri gola i priči je bio kraj. 

Šimara je zabila pet golova, Blažević tri, a Milosavljević dva. 

58'

I to je kraj priče. Otišla je Švedska na plus šest. 

58'

Nažalost, to je bilo sve od nas za ovaj susret. Pritisnuli smo Šveđanke, bilo je minus tri, no opet su pobjegle na plus pet i čini se riješile susret. 

56'

Carlson je sjajno prošla Birtić i zabila za plus četiri. 

56'

Kakva štetaaaa! Prkačin se digla na devet metara i gađala donji lijevi kut, ali Eriksson je to obranila nogama.

Komentari 50