To je to što me zanima!

Hrvatska i dalje može sa svima, samo je treba logično posložiti!

Zlatku Daliću nije uspio eksperiment s Pašalićem na krilu, Vlašić i Brekalo postaju 'strah i trepet' za velike, dok je Kovačić u ovih maksimirskih 45 minuta kako je spreman preuzeti ulogu Ivana Rakitića...
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija još je jednom poražena (2-1) od svjetskih prvaka, Francuza. Bila je ovo sjajna utakmica, 'tricolori' su bili bolji u prvom, 'vatreni' u drugom dijelu, a na koncu nam je presudio - Kylian Mbappe. No, Hrvatska je, bez obzira na poraz, odihrala sjajno poluvrijeme, u nekim trenucima bila i bliže pobjedi. A na početku i nije sve tako izgledalo...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Novi eksperiment iz radionice Zlatka Dalića nije urodio plodom, priča s Pašalićem na krilu bila je - potpuni promašaj. Mario Pašalić je, nažalost, opet bio žrtva čudnog sustava, odavno je jasno kako on nije idealno rješenje za krilnu poziciju, a vjerujemo kako je toga sada svjestan postao i hrvatski izbornik. Hrvatska se u prvih 20-ak minuta nije snašla, Francuzi su u tom periodu mogli imati i veću prednost.

Zlatko Dalić u nastavku je ipak povukao dobre poteze, na teren poslao 'logičnu' Hrvatsku. Mateo Kovačić zamijenio je Milana Badelja i pružio sjajnu rolu, a Josip Brekalo na desnom krilu zamijenio Marija Pašalića. I ta 'logična Hrvatska' bila je - fenomenalna. Dva sjajna krila (Brekalo i Perišić) i dominantna vezna linija (Modrić, Kovačić i Vlašić) radili su velike probleme svjetskim prvacima, prodavali im pete i tunele, a Vida i Lovren su se u 'pretvorili' u britki dvojac koji je rezolutno sve čistio ispred francuskih napadača. I da, takva je Hrvatska - zaslužila puno više od poraza.

Hrvatski izbornik odlučio je u Ligi nacija, što je i logično, isprobavati razne taktičke varijante i - eksperimentirati. Tako su 'vatreni' protiv Šveđana igrali bez klasičnog napadača, protiv Francuza počeli s Pašalićem na krilu. I kada je sve bilo 'li-la', kada je djelovalo (u prvih 15-ak minuta prvog dijela) da su 'tricolori' drugi svijet, ova 'logična Hrvatska' (u 4-2-3-1 s dva klasična krila) je svjetskim prvacima održala 'školu nogometa'.

Mateo Kovačić povezao je hrvatske redove, Luka je 'postao Luka', a tandem Brekalo - Vlašić opet se pokazao velikom snagom hrvatske reprezentacije. Dapače, 'vatreni' su u drugom dijelu pokazali 'gard' šampiona, hrabro krenuli i po pobjedu, a onda je sijevnula munjevita kontra Francuza, Mbappe je bio neumoljiv. No, ovaj poraz nije bolan, i ovi pomlađeni 'vatreni' mogu se nositi i sa svjetskim prvacima.

Didier Deschamps može si dopustiti luksuz kakav drugi izbornici ipak nemaju, pa tako u početnoj postavi igrača Bayerna (Pavard) zamijeniti igračem Man. Cityja (Mendy), napadača Chelseaja (Giroud) zamijeniti udarnom špicom Man. Uniteda (Martial), a Pogbu 'odmoriti' veznjakom Bayerna (Tolisso). Jasno, Hrvatska nema taj luksuz, Dalić ne može preko noći zamijeniti Rakitića, Vrsaljka ili Rebića.

Ali, kada Hrvatska bude logično postavljena, kada tu ne bude raznih eksperimenata (kojih na velikom natjecanju sigurno i neće biti), e onda Hrvatska može igrati sa svakim, pa i svjetskim prvacima. Bez obzira na novi poraz. 'Vatreni' su na koncu s terena ispraćeni gromoglasnim pljeskom, a sjever je pjevao još 20-ak minuta poslije utakmice. 

Idi na 24sata

Komentari 108

  • intellectus 15.10.2020.

    Ljudi šta ovaj piše, Pašalić nije igrao krilo, eto novinara.

  • grfr 15.10.2020.

    supporter francais ici...quand on joue contre la croatie, on sait que l'on va gagner mais que cela ne sera jamais facile... les francais ont  pris tellement de lecon contre les italiens dans les années 80 ...un jour la croatie gagnera

  • skyvision 15.10.2020.

    ipak se ovim import Francuzima nisu noge odsjekle kad su dosli na velebni Maksimir,bio sam u krivu

Komentiraj...
Vidi sve komentare