To je to što me zanima!

'Hrvatski Neymar' i svestrani branič u 60 najvećih talenata...

Hrvatska opet ima dva predstavnika u izboru za Guardianovu nagradu 'Next Generation' koja se dodjeljuje najvećem svjetskom talentu. Za nju će se ove godine boriti Antonio Marin i Mario Vušković
Vidi originalni članak

Britanski Guardian objavio je listu od 60 najvećih svjetskih talenata, a na njoj se, kao i prošle godine, nalaze dva Hrvata. To su Dinamov Antonio Marin i Hajdukov Mario Vušković

Oni će se boriti za prestižnu nagradu 'Next Generation' koja se dodjeljuje svake godine, a za nju se bore samo igrači iste generacije, odnosno, oni koji te godine navršavaju 17. 

Dobitnika nagrade biraju Guardianovi suradnici iz cijelog svijeta, a kriterij je da igrače moraju gledati uživo. 

Antonio Marin je krilni igrač Dinama kojeg krasi odličan dribling. Profesionalni ugovor sa zagrebačkim klubom potpisao je 2016. godine, a od tada je skupio tri nastupa za modre. 

- Antonio Marin jedan je od onih prirodnih talenata kojeg odmah primjećujete zbog energije, superiorne koordinacije i velikog samopouzdanja koje pokazuje dok stvara kaos u protivničkim obranama brzim promjenama smjera, driblingom i šutom s obje noge. Hrvatski Neymar u nastajanju, ako želite. Najbolje mu odgovara uloga na krilu tako da s jačom nogom ulazi u sredinu. Debitirao je za prvu momčad Dinama u svibnju. Već godinama privlači interes najvećih europskih klubova - napisao je Guardianov čovjek. 

S druge strane, Vušković je obrambeni igrač, a njegova igra satkana je od brojnih vještina. Tu se posebno ističe snaga u duelima, odličan udarac, ali i vizija koja nije tipična za braniče.

Debi za Hrvatsku U17 imao je u veljači 2017. godine, a tada je bio najmlađi član momčadi. Imao je svega 15 godina i tri mjeseca. 

- Nije samo dominantan u duelima, odličan je i u izgradnji napada. Često zabija golove i može zabijati iz slobodnih udaraca poput desetke. Debitirao je i zabio ovoga ljeta za Hajdukove rezerve u drugoj ligi - stoji u Vuškovićevu opisu na Guardianu.

Hrvatsku su prošle godine u izboru za 'Next Generation' predstavljali David Čolina i Michele Šego dok 2016. godine nismo imali predstavnika u borbi za tu nagradu. 

Osim već navedenih, u izboru za prestižnu nagradu su se, od Hrvata, još nalazili Ante Ćorić, Nikola Vlašić, Davor Lovren...

Idi na 24sata

Komentari 8

  • tipfeler 30.11.2018.

    Zašto toliko pljuvanja po Neymaru? Glumi, da, simulira, da, ali da je tehnički možda trenutno i najbolji na svijetu (samo tehnički) to nitko ne može osporiti. Ono što on radi s loptom je nekad radio Ronaldinho i nakon njega rijetko tko. Znači čovjek ne igra, nego se igra.

  • Agramovac88 11.10.2018.

    Ovog Marina se strahovito forsira, a nije toliko bas dobar

  • 11.10.2018.

    Zasto vrijedjate decka i usporedjujete ga sa najbahatijim i najprepotentnijim ihracem danasnjice?? Sramota od portala

Komentiraj...
Vidi sve komentare