Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Hrvatski Neymar' i svestrani branič u 60 najvećih talenata...

'Hrvatski Neymar' i svestrani branič u 60 najvećih talenata...
1

Hrvatska opet ima dva predstavnika u izboru za Guardianovu nagradu 'Next Generation' koja se dodjeljuje najvećem svjetskom talentu. Za nju će se ove godine boriti Antonio Marin i Mario Vušković

VIDEO

Britanski Guardian objavio je listu od 60 najvećih svjetskih talenata, a na njoj se, kao i prošle godine, nalaze dva Hrvata. To su Dinamov Antonio Marin i Hajdukov Mario Vušković

Oni će se boriti za prestižnu nagradu 'Next Generation' koja se dodjeljuje svake godine, a za nju se bore samo igrači iste generacije, odnosno, oni koji te godine navršavaju 17. 

Dobitnika nagrade biraju Guardianovi suradnici iz cijelog svijeta, a kriterij je da igrače moraju gledati uživo. 

Antonio Marin je krilni igrač Dinama kojeg krasi odličan dribling. Profesionalni ugovor sa zagrebačkim klubom potpisao je 2016. godine, a od tada je skupio tri nastupa za modre. 

- Antonio Marin jedan je od onih prirodnih talenata kojeg odmah primjećujete zbog energije, superiorne koordinacije i velikog samopouzdanja koje pokazuje dok stvara kaos u protivničkim obranama brzim promjenama smjera, driblingom i šutom s obje noge. Hrvatski Neymar u nastajanju, ako želite. Najbolje mu odgovara uloga na krilu tako da s jačom nogom ulazi u sredinu. Debitirao je za prvu momčad Dinama u svibnju. Već godinama privlači interes najvećih europskih klubova - napisao je Guardianov čovjek. 

S druge strane, Vušković je obrambeni igrač, a njegova igra satkana je od brojnih vještina. Tu se posebno ističe snaga u duelima, odličan udarac, ali i vizija koja nije tipična za braniče.

Debi za Hrvatsku U17 imao je u veljači 2017. godine, a tada je bio najmlađi član momčadi. Imao je svega 15 godina i tri mjeseca. 

- Nije samo dominantan u duelima, odličan je i u izgradnji napada. Često zabija golove i može zabijati iz slobodnih udaraca poput desetke. Debitirao je i zabio ovoga ljeta za Hajdukove rezerve u drugoj ligi - stoji u Vuškovićevu opisu na Guardianu.

Hrvatsku su prošle godine u izboru za 'Next Generation' predstavljali David Čolina i Michele Šego dok 2016. godine nismo imali predstavnika u borbi za tu nagradu. 

Osim već navedenih, u izboru za prestižnu nagradu su se, od Hrvata, još nalazili Ante Ćorić, Nikola Vlašić, Davor Lovren...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu