To je to što me zanima!

'Igor je prijatelj s igračima, kod njega baš nema nabijanja lopte'

Igor Jovićević (46), očekivano će naslijediti Nenada Bjelicu na klupi Dinama. Lovru Čirjaka vodio je u Celju, kad su zamalo izborili Europu. On je moderan europski trener, kaže nam Lovre Čirjak
Vidi originalni članak

Senzacije, očekivano, nije bilo. Ono što se pisalo danima i tjednima, događa se. Igor Jovićević naslijedit će Nenada Bjelicu na klupi Dinama. Kao što smo pisali, Bjelica na pregovore oko raskida ugovora dolazi u četvrtak. Ako se sve dogovore, već u četvrtak navečer ili u petak, Dinamo bi mogao i službeno objaviti da je Jovićević novi trener.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od 2017. godine Igor vodi Dinamo II. S juniorima je ove sezone došao do četvrtfinala Lige prvaka, do susreta s Benficom, koji se još nije odigrao zbog situacije s korona virusom.

U Dinamo je prije tri godine došao iz Celja, u kojemu je napravio odličan posao. U trenerskoj karijeri još je vodio Karpati u Ukrajini.

- S Jovićevićem na klupi zamalo smo izborili Europu - kaže nam Lovre Čirjak, danas igrač Kopera, nekad član Dinama u mlađim uzrasnim kategorijama. Njega je Jovićević vodio u Celju te sezone, zabio je sedam golova.

- Bio mi je trener šest mjeseci i moram priznati da je na mene ostavio sjajan dojam - govori Čirjak i nastavlja:

- On je s igračima gradio prijateljski odnos. To je bio njegov pristup. Uvijek se prema nama dobro odnosio. Za mene je on primjer jednog modernog europskog trenera. Kod njega na treninzima i u pristupu nije bilo onih zastarjelih metoda, Igor je trener koji prati trendove.

Pitali smo Čirjaka na čemu je Jovićević inzistirao dok je vodio Celje.

- Kod njega nema nabijanja lopte. On insistira na tome da njegova momčad igra od noge do noge. Da se tako gradi igra i stvaraju prilike. Ima napadačku filozofiju - kaže Čirjak.

Prošlog vikenda preminuo je Igorov otac Čedo, koji za Dinamo odigrao gotovo 400 utakmica. Igor je nosio dres juniora Dinama, a onda je s 18 godina otišao u Real Madrid.

Dok je bio trener u Ukrajini, družio se s velikim Andrijem Ševčenkom, a zamalo je postao pomoćnik Serhija Rebrova u Ferencvarosu. Ukrajinac ga je zvao da mu se pridruži u njegovom idućem poslu, ali se Jovićević odlučio na dolazak u Zagreb i preuzimanje Dinama II. Uskoro će klupu na Hitrec-Kacijanu zamijeniti klupom u Maksimiru. 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • nokpok1870 15.04.2020.

    Mali je poslušnik

  • 15.04.2020.

    Jako malo komentatora uopće poznaje Jovićevića i njegov rad, a vrlo lako svi zaboravljaju Bjelicu i njgove greške. Jovićević je kapacitetom iznad Bjelice, sa sportske strane jako dobar potez, a o odnosima u klubu ne znam ništa. Nadam se da će se to riješiti jer Jovićev može ponuditi odličan nogomet sa momčadi kakvu ima Dinamo, ispadanje iz hrvatskog kupa 2 godine za redom i ne priliči ovoj momčadi,zar ne?

  • uvijekZA 15.04.2020.

    Mali pozer koji je i do sada bio poslušnik pa kako ne bi bio sada. U ostalom besramno si gura sina u drugoj momčadi. Nema tu nogometa. Dobit će papirić prije utakmice. Nakon dva poraza u nizu bit će bivši. vjerovatno neće ni uspjeti završiti ovo prvenstvo. Klasika

Komentiraj...
Vidi sve komentare