Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Igor je prijatelj s igračima, kod njega baš nema nabijanja lopte'

'Igor je prijatelj s igračima, kod njega baš nema nabijanja lopte'
1

Igor Jovićević (46), očekivano će naslijediti Nenada Bjelicu na klupi Dinama. Lovru Čirjaka vodio je u Celju, kad su zamalo izborili Europu. On je moderan europski trener, kaže nam Lovre Čirjak

VIDEO

Senzacije, očekivano, nije bilo. Ono što se pisalo danima i tjednima, događa se. Igor Jovićević naslijedit će Nenada Bjelicu na klupi Dinama. Kao što smo pisali, Bjelica na pregovore oko raskida ugovora dolazi u četvrtak. Ako se sve dogovore, već u četvrtak navečer ili u petak, Dinamo bi mogao i službeno objaviti da je Jovićević novi trener.

Pokretanje videa...

00:13

Od 2017. godine Igor vodi Dinamo II. S juniorima je ove sezone došao do četvrtfinala Lige prvaka, do susreta s Benficom, koji se još nije odigrao zbog situacije s korona virusom.

U Dinamo je prije tri godine došao iz Celja, u kojemu je napravio odličan posao. U trenerskoj karijeri još je vodio Karpati u Ukrajini.

- S Jovićevićem na klupi zamalo smo izborili Europu - kaže nam Lovre Čirjak, danas igrač Kopera, nekad član Dinama u mlađim uzrasnim kategorijama. Njega je Jovićević vodio u Celju te sezone, zabio je sedam golova.

- Bio mi je trener šest mjeseci i moram priznati da je na mene ostavio sjajan dojam - govori Čirjak i nastavlja:

- On je s igračima gradio prijateljski odnos. To je bio njegov pristup. Uvijek se prema nama dobro odnosio. Za mene je on primjer jednog modernog europskog trenera. Kod njega na treninzima i u pristupu nije bilo onih zastarjelih metoda, Igor je trener koji prati trendove.

Pitali smo Čirjaka na čemu je Jovićević inzistirao dok je vodio Celje.

- Kod njega nema nabijanja lopte. On insistira na tome da njegova momčad igra od noge do noge. Da se tako gradi igra i stvaraju prilike. Ima napadačku filozofiju - kaže Čirjak.

Prošlog vikenda preminuo je Igorov otac Čedo, koji za Dinamo odigrao gotovo 400 utakmica. Igor je nosio dres juniora Dinama, a onda je s 18 godina otišao u Real Madrid.

Dok je bio trener u Ukrajini, družio se s velikim Andrijem Ševčenkom, a zamalo je postao pomoćnik Serhija Rebrova u Ferencvarosu. Ukrajinac ga je zvao da mu se pridruži u njegovom idućem poslu, ali se Jovićević odlučio na dolazak u Zagreb i preuzimanje Dinama II. Uskoro će klupu na Hitrec-Kacijanu zamijeniti klupom u Maksimiru. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače