To je to što me zanima!

Igrači Villarreala pomolili se u crkvi uoči utakmice s Hajdukom

Žuta podmornica sezonu otvara u subotu protiv Valladolida, a za tjedan dana čeka ih dvoboj protiv Hajduka u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige
Vidi originalni članak

Predsjednik španjolskog nogometnog kluba Villarreala rekao je u četvrtak kako je momčad usredotočena na nadolazeću utakmicu s Hajdukom jer ove sezone želi što dalje dogurati u Konferencijskoj ligi.

Sastav Villarreala se u četvrtak tradicionalno pomolio uoči početka sezone u lokalnoj crkvi gradića Vila-real, koji ima 50.500 stanovnika, gdje je položio dres pred svecem zaštitnikom kluba. Žuta podmornica sezonu otvara u subotu protiv Valladolida, a za tjedan dana čeka ih dvoboj protiv Hajduka. 

- Sada smo usredotočeni na početak prvenstva i utakmicu Konferencijske lige, to je ono što nam je istinski bitno u ovom trenutku - izjavio je predsjednik Fernando Roig u obraćanju medijima.

Villarreal je ljetos odigrao osam prijateljskih utakmica upisavši šest pobjeda i dva remija.

- Ove sezone nam je cilj biti dobri u Primeri te što je moguće dalje dogurati u Europi. Nakon što osiguramo ostanak u prvoj ligi bit ćemo maksimalno ambiciozni - dodao je Roig.

Villarreal će za tjedan dana ugostiti Hajduk u 4. pretkolu Konferencijske lige, ali ne na svom stadionu “La Ceramica” jer se ondje odvijaju radovi. Utakmica će se igrati u 60 kilometara udaljenom gradu Valenciji na stadionu kluba Levante kapaciteta 26.300 mjesta.

- Radovi na našem stadionu odvijaju se dobrim tempom, uskoro ćemo imati obnovljeni stadion - napomenuo je Roig.

Radovi su počeli u svibnju a trebali bi završiti krajem prosinca.

Villarreal je prošle sezone bio sedmi u prvenstvu, a u Ligi prvaka je prije tri mjeseca ispao u polufinalu od Liverpoola.

Momčad se nije znatno promijenila u odnosu na travanj 2021. kada je u četvrtfinalu Europske lige svladala zagrebački Dinamo sa 1-0 i 2-1 pa zatim osvojila to natjecanje. Trener Unai Emery ima već određenu početnu jedanaestoricu a jedinu neizvjesnost mu predstavlja najubojitiji napadač Gerard Moreno koji je zbog zdravstvenih problema propustio posljednje dvije pripremne utakmice.

Villarreal u subotu u prvom kolu prvenstva igra kod Valladolida, povratnika u prvu ligu.

Na vratima se očekuje Gero Rulli, a ispred njega braniči Juan Foyth, Raul Albiol, Pau Torres i Alfonso Pedraza. Na sredini terena su Capoue i Parejo a na krilima Yeremy Pino i Francis Coquelin. U napadu bi trebali zaigrati Jackson i Baena.

Tako je izgledao Villarreal u generalnoj probi prije šest dana kada je s 4-2 pobijedio milanskog Intera. Prethodno je svladao PSV (2-1), Southamptona (2-1), Borussiju Dortmund (2-0), Reims (1-0) i Levante (3-1) dok je remizirao s lisabonskim Sportingom (1-1) i Fulhamom (1-1)

Idi na 24sata

Komentari 169

  • opančar x 12.08.2022.

    Neće pomoći, naš bog je jači

  • Jogurtaši 12.08.2022.

    Je, samo ih bog može spasiti poraza od hajduka. Prepali se španjolci pa im nema druge moliti se bogu da ih spasi Livaje. Europa drhti, nisam to jednom napisao jer svi znaju da je hajduk sa Livajon trenutno najjači u Europi . Mitomanija orijaških proporcija

  • vragmali 12.08.2022.

    Budimo realni, napravili su uspjeh i konačno dočekali Gospu u Europi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare