To je to što me zanima!

IHF odgodio Svjetsko klupsko prvenstvo, a neće ga ni biti?

Ako IHF i nađe datum, pitanje je tko bi od Europljana uopće i pristao na tri utakmice u pet dana usred sezone koja nosi u prosincu završnicu Lige prvaka, a nakon SP-a u Egiptu i olimpijske kvalifikacije
Vidi originalni članak

Iako EHF s Ligom prvaka kani početi sredinom rujna i nada se da prepreka neće biti, IHF kaže da je još rano za rukomet i putovanja. Pa je odgodio Svjetsko klupsko prvenstvo znan kao "Super Globe" koji se od 6. do 10. listopada trebao igrati u Saudijskoj Arabiji, u Dammamu.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski rukometaši upecali malog morskog psa

  Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- S obzirom na međudržavne restrikcije, to smo morali učiniti. Novi datum objavit ćemo kasnije - poručili su iz IHF-a.

VIDEO: 'BILI SMO U ČUDU' Baby shark kod Splita: Hrvatski rukometaši ulovili morskog psa

Međutim, taj novi datum bit će teško, vjerojatno i nemoguće, pronaći jer prostora u rasporedu jednostavno nema. Ako ga IHF i izmisli, pitanje je tko bi od Europljana uopće i pristao na tri utakmice u pet dana usred sezone koja nosi u prosincu završnicu Lige prvaka, a nakon SP-a u Egiptu i olimpijske kvalifikacije. A to je samo ono što inače nije u rasporedu.

Vardar, kao i dalje aktualan prvak Europe, vjerojatno bi na taj račun dobio još jednu priliku nađe li se mjesta za Super Globe prije prosinca (28./29.) i Final Foura u Kolnu na kojem će za naslov sezone 2019./2020. igrati Kiel, Veszprem, PSG i Barcelona.

NEPREKINUTA TRADICIJA Vidimo se sljedeće godine: U Omišu završen jubilarni deseti kamp rukometnih golmana

Katalonci su osvojili prošli Super Globe pobijedivši Kiel (34-32) u finalu. Bila im je to treća titula u nizu i peta ukupno po čemu su rekorderi natjecanja koje je 1997. krenulo u Beču te se nastavilo u Dohi, uz jednokratan izlet u Kairo, i sada u Dammamu najmanje do 2022. godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare