To je to što me zanima!

Ima 15 godina. Upravo je prva na OI izvela četverostruki axel

Rusi su osigurali zlato čak i prije ženskog slobodnog programa, ali je 15-godišnja senzacija Valijeva u velikom stilu obilježila natjecanje. Izvela je dva četverostruka skoka prije nego je pala u izvođenju trećeg
Vidi originalni članak

Rusija je osvojila ekipno zlato u umjetničkom klizanju na ZOI u Pekingu,  a Kamila Valijeva je prva žena koja je izvela četverostruki skok u olimpijskoj konkurenciji.

Viktoria Sinicina, Mark Kondratjuk, Anastasia Mišina, Kamila Valijeva, Nikita Kacalapov i Aleksandr Galiamov donijeli su uvjerljivu pobjedu Rusiji, Sjedinjene Američke Države osvojile su srebro, dok je Japan osvojio broncu.

VIJESTI IZ PEKINGA Kanađanke igrale s maskama u strahu od korone, Nizozemka je šestim zlatom ušla u povijest NIJE NASTUPILA ZBOG PROCEDURE HOO se žalio organizatorima Igara zbog Jugovac: Trebate joj se ispričati, bila je uzdrmana!

Rusi su osigurali zlato čak i prije ženskog slobodnog programa, ali je 15-godišnja senzacija Valijeva u velikom stilu obilježila natjecanje. Izvela je dva četverostruka skoka prije nego je pala u izvođenju trećega, ali je svejedno zauzela prvo mjesto s ocjenom 178,92 ispred Japanke Kaori Sakamoto (148,66) i trećeplasirane Kanađanke Madeline Schizas.

Rusija je prvi put osvojila naslov u ovoj ekipnoj disciplini kada je ušla u olimpijski program 2014. u Sočiju, dok je Kanada osvojila zlato prije četiri godine u Pyeongchangu u Južnoj Koreji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Orep 08.02.2022.

    I, kud to vodi? Za dvadeset godina će se izvoditi sedmerostruki skok.

  • Reading 07.02.2022.

    dao bih joj ja svojih 15....

  • eho_ 07.02.2022.

    Bravo jer je za mladu djevojku, izvela zbilja dobar program, osobito kratki. Pri tom ne mislim samo na tehničke elemente, jer su bili ambiciozni i da nije bio pad, na ovom dugom, imala bi ocjenu za najmanje za 100 bolju. Rusi su poznati po tome, kako bacaju težište na skokove, a samo iskusni izvođači izvedu i perfektan umjetnički dio i tada spadaju u najbolje.To obuhvaća, od kliznih koraka sve one elemente, koji nose ukupan dojam. Viđala sam, ako ću biti iskrena, mnogo bolje izveden Bolero na ledu, od ovoga koji je danas izvela. No sve u svemu, bravo... jer to je petnaestogodišnja djevojka, skoro djevojčica. :) 

Komentiraj...
Vidi sve komentare