To je to što me zanima!

Ipak ništa od transfera: Ivan Rakitić ostaje igrač Barcelone

U prva tri kola španjolske lige, Ivan Rakitić (31) na terenu je proveo samo 44 minute. bio je na izlaznim vratima Barcelone, ali kako prenosi Marca, hrvatski reprezentativac ostaje u redovima 'blaugrane'
Vidi originalni članak

Ivan Rakitić (31) neće otići sa Camp Noua. Iako je nekoliko momčadi bilo zainteresirano za hrvatskog reprezentativca, on će i dalje ostati igrač Barcelone te se to neće promijeniti ni u posljednjim satima prijelaznog roka.

Alarm za Ivanov odlazak iz Katalonije bio je njegova odsutnost sa reprezentativnog okupljanja. Hrvatska će reprezentacija igrati protiv Slovačke i Azerbajdžana, ali Rakitić će propustiti te utakmice. 

UOČI SLOVAČKE I AZERBAJDŽANA Rakitić otkazao reprezentaciji! Dalić: Ne razmišljam o njemu...

- Ivan Rakitić je otkazao zbog neriješenog statusa u klubu pa sam pozvao Marka Roga. Mateo Kovačić također ima problema s ozljedom, danas će odraditi pregled - kratko je objasnio izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

Spominjalo se kako bi mogao otići put PSG-a kao dio transfera Neymara, Barcelona je bila spremna razmijeniti ga. A postojali su i razgovori s Juventusom.

Da, Barca je htjela riješiti se Rakete, ali u neku ruku bila joj je to win-win situacija. Naime, jedna je mogućnost bila da vrate Neymara, što su htjeli, a u nekom drugom slučaju (Juve) dobili bi dobru odštetu. Na Nou Campu su procijenili da je Rakitić igrač na kojem mogu dobro zaraditi, a igrački ga mogu nadoknaditi.

S druge strane, ako i ostane - što se na kraju dogodilo - opet dobro, jer Raketa je godinama teško zamjenjiv kotačić. I ne posustaje.

Prošle sezone je u dresu Barcelone odigrao 54 utakmice, sad je završio na klupi katalonskog kluba, ali to su bile transferne igrice. Sad kad je ostao, trener Ernesto Valverde opet će mu davati priliku. Ne bojte se, Valverde dobro zna koliko mu Ivan znači. 

ANKETA: OPRAVDANO? Donio nam najveću sreću, ali i najviše otkazivao Hrvatskoj...

Sa 'blaugranom' ima ugovor do lipnja 2021. Razgovori o novom ugovoru počeli su, pa su prekinuti. Sad se možda nastave...

Idi na 24sata

Komentari 58

  • bcelija 03.09.2019.

    Zašto mu na prsima piše RAKUTEN? Trebalo bi pisati RAKETEN!

  • Ptice umiru padajuci 03.09.2019.

    vjerojatno raquel rekla , ostajemo ovdje, pa makar se ti ukipio na klupi ...jebiga mozda se malo zajebao.

  • medeki 03.09.2019.

    Zahvaljujući ponajviše Rakitiću mi smo došli do finala prošlog svjetskog prvenstva. U najmanje dvije utakmice penalom nas je spasio, ali mu ni blizu nisu tepali kao nekim drugim igračima. Za mene je Raketa car, a vjerojatno ima svoje razloge zašto i KAKO! Osim toga dao je dovoljno, a sad je red na mlađima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare