To je to što me zanima!

Iranac umjesto Leovca? Gvardiol i Danac stoperski zid za Vlašića

Jedan igrač Dinama je pozitivan na korona virus. Zoran Mamić ne može računati na Kevine Theophilea-Catherinea, koji je iščašio rame u prvome kolu protiv Feyenoorda. Za obranu ima nekoliko varijanti
Vidi originalni članak

Kevin Theophile-Catherine je protiv Feyenoorda nakon dugo vremena odigrao jako dobru utakmicu, ali protiv Nizozemaca je i nastradao. Iščašio je rame i zbog toga nije otputovao u Moskvu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegov izostanak stvara dosta problema Zoranu Mamiću uoči utakmice 2. Europske lige u Moskvi. Francuz i Danac Lauritsen bili su stoperski par protiv Nizozemaca i djelovali su dobro veći dio utakmice.

Petar Stojanović sigurno će biti na desnom boku, stoperski par bi trebao biti Lauritsen - Gvardiol, a pitanje je tko će na lijevu stranu. Marin Leovac ozlijedio je rame protiv Šibenika, istegnuo je ligamente, ali je bio puno bolje u ponedjeljak i u utorak.

Marin je u boljem stanju, otputovao je u Moskvu i kandidat je za početni sastav. Ako on bude dovoljno spreman, onda je sve jasno, posljednja će linija biti Stojanović, Lauritsen, Gvardiol, Leovac, ali novi problem nastaje ako Marin nije spreman početi utakmicu protiv CSKA.

SPREMAN ZA CSKA? Leovac je istegnuo ligamente u ramenu, dinamovci zbog zaraze putovali autima, a ne busom!?

Tada bi možda na lijevi bok mogao i Sadegh Moharrami. Iranac je u Šibeniku odradio 35 minuta baš na lijevoj strani, prije toga je igrao na desnom boku. Ako Leovac ipak ne bude spreman, onda je Iranac jedna od opcija za lijevu stranu.

Mario Gavranović osjetio je mišić protiv Feyenoorda, propustio je Šibenik, ali je u dobrom stanju. On bi gotovo sigurno trebao biti spreman za utakmicu. 

Što se obrane tiče, Zoran Mamić može zaigrati i s tri igrača u posljednjoj liniji, ali to u dijelu utakmice protiv Gorice baš i nije dobro izgledalo. Od braniča ima i Dinu Perića u Josipa Šutala. Perić se polako vraća nakon teške ozljede, odradio je poluvrijeme u Šibeniku, ali teško da će se njim riskirati od prve minute u Moskvi. Šutalo je pak neiskusan.

NEKE OD VARIJANTI ZA UTAKMICU U MOSKVI:

  • 4-1-4-1: Livaković, Stojanović, Lauritsen, Gvardiol, Leovac, Ademi, Kastrati, Jakić, Majer, Oršić, Petković
  • 4-1-4-1: Livaković, Stojanović, Lauritsen, Gvardiol, Moharrami, Ademi, Kastrati, Jakić, Majer, Oršić, Petković
Idi na 24sata

Komentari 12

  • Maatija 29.10.2020.

    Ma kakvi...da sjekire padaju ovaj Stojanović mora igrati...evidentno igrač od kojeg samo šteta, nikad korist jer je kvalitetno podkapacitiran i limitiran, čovjek se pretplatio na mjesto u prvih 11 i moš se je...t, ovo je čisti mazohizam...Lauritsen divlji stoper, previše srlja naprijed i takvi igrači zaboravljaju svoje zadaće iza...bit će veselo danas u zadnjoj liniji...

  • 29.10.2020.

    vrijeme je da nade formaciju u kojoj bi petkovic i gavranovic igrali skupa.

  • HatersGonnaHate 29.10.2020.

    Zašto se ovaj Jakić toliko gura? Pa Ivanušec je za njega TV u boji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare