To je to što me zanima!

Može Rijeka i s igračem manje: Franko je srušio Istru na Drosini

Riječani su se uspjeli konsolidirati nakon poraza u prošlom kolu protiv Varaždina (3-1) i slaviti protiv Istre na gostujućem terenu. Franko Andrijašević zabio je oba gola za Rožmanovu momčad
Vidi originalni članak

Rijeka je pobijedila (2-1) Istru 1961 na Aldo Drosini u zaostaloj utakmici 12. kola 1.HNL i zadržala priključak za vodećim trojcem (Dinamo, Osijek, Gorica).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Momčad Simona Rožmana slavila je na Maksimiru (2-0) da bi potom izgubili od Varaždina (3-1) što je slovenskog stručnjaka dosta iznerviralo. Morali su mu se iskupiti njegovi izabranici protiv Istre koja je smiješnim penalom pobijedila Slaven Belupo prije nekoliko dana.

BIJEG S DNA HNL-A Čudesni Varaždin srušio Rijeku!

Utakmica je počela vrlo dosadno, a u istom tonu se odigralo i prvih dvadesetak minuta. Riječani su u vodstvo došli u 29. minuti nakon jednog kornera kojeg domaći nisu uspjeli očistiti. Capan je poslužio Franka Andrijaševića koji ovakve zicere ne može promašiti. Nismo imali neko uzbudljivo prvo poluvrijeme, ali ipak, Istra je izjednačila pred kraj prvog dijela - iz prvog i jedinog udarca u prvom poluvremenu. 

Gržan je ubacio loptu, a Josip Špoljarić je matirao nemoćnog Nevistića.

Odmah po povratku s odmora, Rožman je odlučio pojačati napad pa je ušao Menalo i bio jedan od boljih pojedinaca Rijeke. Igrala se otvorena utakmica, u nekim trenutcima Istra je bila čak i bliže golu, ali, ipak ništa.

Andrijašević je u 65. minuti srušen na samoj crti kaznenog prostora, a sudac nije dvojio ni sekunde i pokazao je na bijelu točku. Isti igrač preuzeo je odgovornost izvođenja i mirno poslao Lučića u jednu, a loptu u drugu stranu. 

Šime Gržan pobjegao je riječkoj obrani, a Smolčić je zaključio da bolje "spriječiti, nego liječiti" pa je 'pocrvenio' zbog rušenja kapetana Istre.

Ipak, Rijeka je izdržala do kraja utakmice i osvojila važna tri boda. Naravno, svaki bod je važan, ali Rijeka ove sezone izrazito teško dolazi do bodova protiv slabijih momčadi.

DVA GOLA SAHITIJA Lokosi prikucani za dno: Šibenik im utrpao četiri gola na 'Kranjči'

Rijeka je četvrta momčad HNL-a sa  26 , a Istra je ostala predzadnja s 13 bodova.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Damirpula35 27.01.2021.

    Sta serete ovdje uz malo srece dosli do pobjede cijelo vrijeme sva tri moguca znaka..Uglavnom uvijek peh kod istre se desi naravno kada je u pitanju koji bod da se uzme.Moglo je biti i obrnuto...sretno dobili..Forza Istra...

  • crowal 27.01.2021.

    Smolčić je ionako igrač manje

  • TheBeast29 27.01.2021.

    Ladno ste napisali Istra slavila na Aldro Drosini hahahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare