Obavijesti

Sport

Komentari 117

Čudesni Varaždin srušio Rijeku!

Čudesni Varaždin srušio Rijeku!

Varaždin je u hrabroj partiji srušio Rijeku 2-1 i stigao do četvrte pobjede ove sezone. Varaždinci su sjajnom predstavom pobjegli s dna HNL-a, dok je Rijeka nakon pobjede nad Dinamom neočekivano kiksala

U susretu 17. kola Prve HNL Varaždin je svladao Rijeku s 2-1 (2-0).

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Rijeke

Pokretanje videa...

Trening Rijeke kod Sociedada 00:46

Domaći su poveli s 2-0 u prvom poluvremenu pogocima Urate u trećoj minuti i Obregona točno pola sata kasnije, da bi u nastavku Rijeka uspjela tek smanjiti na 2-1 preko Kulenovića u 80. minuti.

Varaždin je do velike prednosti stigao odličnom suradnjom kolumbijskog napadača Obregona i japanskog lijevog bočnog Urate. U 3. minuti Obregon se na desnom krilu izborio za prostor za ubačaj, lopta je stigla na rub kaznenog prostora gdje je natrčao Urata, a ne odviše jak udarac Japanca završio je u samom donjem lijevom kutu Nevistića.

Varaždin i Rijeka sastali se u 17. kolu HT Prve lige

Pola sata poslije Urata je prošao do lijevoj strani i poslao prizemni ubačaj na peterac gdje je brže od riječkih stopera reagirao Obregon te zatresao mrežu za velikih 2-0.

Varaždin i Rijeka sastali se u 17. kolu HT Prve lige

Drugo poluvrijeme proteklo je u velikom pritisku Rijeke, no gosti su samo jednom uspjeli svladati raspoloženog Horkaša na domaćem golu. Novi igrač u Rijekinim redovima Jurišić je ubacio, kapetan Andrijašević je glavom spustio loptu u peterac gdje je Kulenović bio najspretniji i smanjio na 2-1.

Varaždin i Rijeka sastali se u 17. kolu HT Prve lige

Ovom pobjedom Varaždin je skočio na sedmo mjesto sa 15 bodova, dva više uz dvije utakmice više od osmog Šibenika, a tri više uz također dvije utakmice više od devete Lokomotive. Rijeka je ostala četvrta sa 23 boda iz 13 susreta, sedam bodova više uz dvije utakmice više ima treća Gorica, a tri boda manje uz također dvije utakmice više ima peti Hajduk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
17. KOLO 1. HNL 15:00 , STADION VARTEKS, VARAŽDIN
Varaždin
Urata 3', Obregon 33'
2 : 1
Rijeka
Kulenović 80'
Sortiranje događaja

KRAAAAJ! 

Rijeka je pritiskala posljednjih pola sata, zadnjih dvadesetak minuta goropadno, ali Varaždin se uspio obraniti i doći do velike pobjede.

Hrabra partija Varaždinaca, koji su golovima Urate i Obregona stigli do četvrte pobjede ove sezone i prve u nastavku prvenstva.

Za Rijeku je pogodio Kulenović, tek, ispostavilo se, utješni gol.

90+1'

Sijevnula je kontra Varaždina, Postonjski je poslao odličnu loptu Obregonu, no Kolumbijac se vidno umoran malo sapleo i nije pucao kako je naumio. Skoro se i ozlijedio, ali ipak je bilo sve u redu.

Igrat će se čak sedam minuta nadoknade!

88'

Yateke je pogodio mrežu, ali s vanjske strane. Bilo je ovo vrlo blizu, pucao je vanjskom, ali nije bilo sreće.

U međuvremenu, Varaždin radi dvostruku zamjenu. Izašli su Urata i Posavec, a ušli Benko i Čelić.

82'

OVO JE BILO JAKO BLIZU!

Čerin je opalio s dvadesetak metara i Horkaš je nekako, krajnjim naporom, uspio vršcima prstiju skrenuti loptu u korner. Bio je ovo sjajan pokušaj Slovenca, ali fenomenalna intervencija varaždinskog golmana.

Komentari 117