To je to što me zanima!

Jakirović: Iznenadila me jedna stvar kod igrača, to još nisam vidio. Totalna neodgovornost!

Nije bilo dobro. Baš smo bili mlaki. Išli su jako agresivno u svaki duel, to je bilo očekivano. Rekao sam da moramo ponoviti utakmicu u Maksimiru, možda smo i pali pod atmosferom, priznao je Jakirović nakon poraza
Vidi originalni članak

Bili smo očajni u prekidima, vratili smo ih u život, a na poluvremenu smo rekli da nema predaje. Onda smo opet primili gol iz prekida, takve se stvari ne smiju događati, rekao je trener Dinama Sergej Jakirović nakon poraza 5-1 od PAOK-a u uzvratnoj utakmici osmine finala Konferencijske lige.

Grčki klub je u Solunu preokrenuo zaostatak od dva gola i izbacio prvaka Hrvatske iz europskog natjecanja. 'Modri' su nakon prve utakmice na Maksimiru bili blizu prolaza, ali je PAOK s tri gola u prvom poluvremenu preokrenuo sve u svoju korist.

- Baš smo podbacili u prvom poluvremenu, u svim segmentima igre.Nismo uspjeli uspostaviti posjed, čak i kad bi osvojili loptu, ne bi završavali situacije udarcima prema golu - rekao je Jakirović bez dlake na jeziku nakon utakmice za Arenusport.

BOLAN POTOP Pogledajte europsku blamažu Dinama i pet komada u Solunu

- Smanjili smo na rezultat na 3-1 i onda smo idućih 25 minuta bili bolji, imali smo dobre šanse za vodstvo u ukupnom rezultatu. Uspostavili smo kontrolu i ravnotežu, to je bio i naš prvotni plan, a onda smo opet primili gol iz prekida. Takve stvari ne smiju se događati... Možemo samo čestitati PAOK-u na prolazu.

 

Jakirović: 'Baš smo bili mlaki!'

Jakirović je bio kritičan prema igračima nakon utakmice.

KOMENTAR Potpuna Dinamova katastrofa! Obrana je kao iz crtića 'A je to', Jakirović opet prosuo 'plus dva'

- Nije bilo dobro. Baš smo bili mlaki. Išli su jako agresivno u svaki duel, to je bilo očekivano. Rekao sam da moramo ponoviti utakmicu u Maksimiru, možda smo i pali pod atmosferom, ali prvi put sam vidio da moji igrači ne žele primiti loptu. Unatoč svemu, prvi gol smo primili jako jeftin, totalna neodgovornost - oštro je komentirao.

Na pitanje gdje je pogriješio u pripremi odgovorio je da nije.

- Nije se pogriješilo u pripremi. Prvi put otkako sam u Dinamu osjetio sam određeni strah, da ne želimo loptu. To smo radili u početku drugog poluvremena, kad smo se opustili bez problema smo dolazili u zadnju trećinu. Olako smo za jedno poluvrijeme prosuli prednost iz prve utakmice. Bili smo mlaki u duelima, tu smo totalno podbacili - jasan je Jakirović.

Gol Arbera Hoxhe u 49. minuti poravnao je ukupni rezultat i dao krila 'modrima'. Prvak Hrvatske je nizao šanse i bio vrlo blizu novog gola.

POVIJESNA BLAMAŽA Dinamo je samo dvaput teže stradao u Europi. Pet komada nitko mu nije dao čak 7 godina!

- Da, taj gol (Hoxhe, op. a.) nas je vratio u igru. Odmah smo počeli igrati slobodnije i protočnije. Žao mi je što nismo zabili, pogotovo Špikić, mislim da bi sada igrali u nokaut fazi. Ovo je bila velika prigoda, bili smo jedini hrvatski predstavnik u ovom natjecanju. Puno nas je crpilo ovo natjecanje, ali moramo se rekuperirati za nedjelju - zaključio je Jakirović.

Jakirović i Dinamo sada će se fokusirati na predstojeće izazove u HNL-u i Kupu. Dinamo će u nedjelju (17.10 sati) gostovati kod Rudeša, a u travnju ga čeka i polufinale Kupa protiv  Hajduka.

Idi na 24sata

Komentari 203

  • pipica12 15.03.2024.

    Konačno, Jakir dao ostavku!!!!!!!!!

  • pipica12 15.03.2024.

    Petardu, petardu, petardu......! Ostavka i čao bela. Široki te čeka ako budu htjeli, ne vjerujem.

  • kaj te briga2 15.03.2024.

    nije to neodgovornost nego losa psiholoska prednost i taktika.To su tvoji zadaci. kad trener pljuje svoje igrace red je da ode jer autoritet mu je 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare