To je to što me zanima!

Jakirović: Novi igrači su ostali na klupi da im olakšam kasnije. Žuti: Mladi smo, nema drame!

Do 70. smo minute igrali dobro, a onda smo se raspali. Najmlađi smo u ligi, ali pokazat ćemo da možemo sa svakim, dodao je Prosinečki pa na pitanje o Dinamu rekao: 'Ne možeš me u 1. kolu pitati hoće li Dinamu biti ugrožen naslov!'
Vidi originalni članak

Više od pet tisuća navijača na Rujevici gledalo je uvjerljivu pobjedu svoje Rijeke protiv novog prvoligaša Rudeša. Sergej Jakirović s jedne, velikan hrvatskog nogometa Robert Prosinečki s druge strane...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Rudešani su izvukli deblji kraj iako su dobar dio utakmice bili ravnopravni protivnik. Jednom kada je Rijeka pojačala, povratka nije bilo. A rezultat je mogao biti i veći.

- Čestitao bih objema ekipama jer mi smo uvjerljivo dobili, a Rudeš nije bio nimalo bezazlen protivnik! Mi smo u prvom poluvremenu imali problema u protoku lopte i rješenjima u obećavajućim situacijama pred njihovim golom. Tražili smo brzi pogodak, a zabili u 40. minuti. Moramo biti precizniji u zadnjem pasu. Na poluvremenu smo baš o tome najviše govorili, a odlično je da smo od igrača s klupe dobili i brzinu i kombinatoriku i efikasnost.

Na Rujevici je bilo 5070 gledatelja.

- Hvala našoj sjajnoj publici. Atmosfera je opet bila vrhunska. Nosili su nas i kad nas nije išao gol i kad nas je krenulo.

Jakirović je susret počeo sa "starom gardom".

- Da, niti jedan novi igrač doveden na ljetnom mercatu nije počeo utakmicu. Odlučili smo se za ovih 11 kako bi ovim novima bilo lakše kad uđu s klupe. Imamo dobrih solucija na klupi, imamo širinu. Stalno igračima govorim da je svaki od njih važan i da će svaki imati priliku.

Rijeka - Rudeš statistika

Prošle sezone lijevo je bio Marin. Sada je tu poziciju popunio Niko Janković pa isporučio dva gola i asistenciju.

- Igrao je on to već u Zrinjskom. Danas je zabio dva gola i jedan namjestio, a Fruk kad je zaigrao na 'desetki' u malo više od pola sata jedan gol zabio i jedan namjestio. Dobro je to.

Slijedi okršaj u Konferencijskoj ligi.

- Dukagjini u Konferencijskoj ligi? Teška će to biti utakmica u Prištini, morat ćemo biti jako pametni. Inače, imam prijatelja Kosovara, ali ovo mi je prvi put da ću bilo kao igrač, bilo kao trener gostovati na Kosovu.

Robert Prosinečki dočekan je ovacijama na Rujevici.

- Čestitke Rijeci. Na kraju je bio i previsoki rezultat za njih. Mislim da smo u prvom poluvremenu jako dobro parirali jednoj od najboljih momčadi u Hrvatskoj. Imali smo i šanse da im zabijemo i dobro smo igrali. Onda je došao taj penal pred kraj poluvremena koji je promijenio tijek utakmice - rekao je Žuti pa dodao:

- Do 70. minute i 2-0 za Rijeku mi smo bili baš dobri, a onda smo se: raspali. Mlada smo ekipa koja ima potencijala, nema drame. Ovo su klinci, najmlađa momčad u ligi, ali pokazat će da mogu igrati sa svakim u ligi. Neće nikome biti lako igrati s Rudešom!

Može li netko ugroziti Dinamo ove sezone?

- Bit će zanimljiva liga, ali ne možeš me u prvom kolu pitat' je li ovo sezona u kojoj će Dinamov naslov biti istinski ugrožen!

Rudeš je odlično igrao i dojam je da je mogao više.

- Rijeka je bolja od nas, ali da smo zabili što smo trebali ili da nismo napravili onaj penal, moglo je biti i drukčije. Mi ćemo nadoć'. Danas je 10 igrača u startnih 11 prvi put igralo Prvoj ligi. Ali vjerujemo u ostanak.

Rijeka je u drugom poluvremenu ubacila u brzinu više.

- Rijeka ima temelj iz prošle sezone, ima nova jaka pojačanja, ima puno širine i kvalitete, ima Jakirovića na klupi... To je momčad toliko jaka da se može boriti i za naslov.

Rujevica je bila odlično popunjena.

- Atmosfera je bila baš sjajna kao i uvijek u Rijeci. Ljudi su osjetili da je ovo momčad koja može napraviti velike stvari!

Idi na 24sata

Komentari 66

  • NIKE 23.07.2023.

    Jakir da ima ekipu na okupu 2 godine osvojio bi prvenstvo.

  • ČA!! 23.07.2023.

    Rudešu je to prva utakmica i vidjet će se kroz sezonu u kom smjeru idu ali kompa moj ružno te vidjeti sa onim mjehurom daj poradi na sebi malo ipak si ti sportaš!

  • SU 35 22.07.2023.

    Brate Robi puno uspjeha ti želi tvoj Delija🍺

Komentiraj...
Vidi sve komentare