Obavijesti

Sport

Komentari 66

Jakirović: Novi igrači su ostali na klupi da im olakšam kasnije. Žuti: Mladi smo, nema drame!

Jakirović: Novi igrači su ostali na klupi da im olakšam kasnije. Žuti: Mladi smo, nema drame!

Do 70. smo minute igrali dobro, a onda smo se raspali. Najmlađi smo u ligi, ali pokazat ćemo da možemo sa svakim, dodao je Prosinečki pa na pitanje o Dinamu rekao: 'Ne možeš me u 1. kolu pitati hoće li Dinamu biti ugrožen naslov!'

VIDEO

Više od pet tisuća navijača na Rujevici gledalo je uvjerljivu pobjedu svoje Rijeke protiv novog prvoligaša Rudeša. Sergej Jakirović s jedne, velikan hrvatskog nogometa Robert Prosinečki s druge strane...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rijeka - Rudeš 4-0 (sažetak) 10:42

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Rudešani su izvukli deblji kraj iako su dobar dio utakmice bili ravnopravni protivnik. Jednom kada je Rijeka pojačala, povratka nije bilo. A rezultat je mogao biti i veći.

- Čestitao bih objema ekipama jer mi smo uvjerljivo dobili, a Rudeš nije bio nimalo bezazlen protivnik! Mi smo u prvom poluvremenu imali problema u protoku lopte i rješenjima u obećavajućim situacijama pred njihovim golom. Tražili smo brzi pogodak, a zabili u 40. minuti. Moramo biti precizniji u zadnjem pasu. Na poluvremenu smo baš o tome najviše govorili, a odlično je da smo od igrača s klupe dobili i brzinu i kombinatoriku i efikasnost.

Na Rujevici je bilo 5070 gledatelja.

- Hvala našoj sjajnoj publici. Atmosfera je opet bila vrhunska. Nosili su nas i kad nas nije išao gol i kad nas je krenulo.

Jakirović je susret počeo sa "starom gardom".

- Da, niti jedan novi igrač doveden na ljetnom mercatu nije počeo utakmicu. Odlučili smo se za ovih 11 kako bi ovim novima bilo lakše kad uđu s klupe. Imamo dobrih solucija na klupi, imamo širinu. Stalno igračima govorim da je svaki od njih važan i da će svaki imati priliku.

Rijeka - Rudeš statistika

Prošle sezone lijevo je bio Marin. Sada je tu poziciju popunio Niko Janković pa isporučio dva gola i asistenciju.

- Igrao je on to već u Zrinjskom. Danas je zabio dva gola i jedan namjestio, a Fruk kad je zaigrao na 'desetki' u malo više od pola sata jedan gol zabio i jedan namjestio. Dobro je to.

Slijedi okršaj u Konferencijskoj ligi.

- Dukagjini u Konferencijskoj ligi? Teška će to biti utakmica u Prištini, morat ćemo biti jako pametni. Inače, imam prijatelja Kosovara, ali ovo mi je prvi put da ću bilo kao igrač, bilo kao trener gostovati na Kosovu.

Rijeka: 1. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Rudeš

Robert Prosinečki dočekan je ovacijama na Rujevici.

- Čestitke Rijeci. Na kraju je bio i previsoki rezultat za njih. Mislim da smo u prvom poluvremenu jako dobro parirali jednoj od najboljih momčadi u Hrvatskoj. Imali smo i šanse da im zabijemo i dobro smo igrali. Onda je došao taj penal pred kraj poluvremena koji je promijenio tijek utakmice - rekao je Žuti pa dodao:

- Do 70. minute i 2-0 za Rijeku mi smo bili baš dobri, a onda smo se: raspali. Mlada smo ekipa koja ima potencijala, nema drame. Ovo su klinci, najmlađa momčad u ligi, ali pokazat će da mogu igrati sa svakim u ligi. Neće nikome biti lako igrati s Rudešom!

Može li netko ugroziti Dinamo ove sezone?

- Bit će zanimljiva liga, ali ne možeš me u prvom kolu pitat' je li ovo sezona u kojoj će Dinamov naslov biti istinski ugrožen!

Rijeka: 1. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Rudeš

Rudeš je odlično igrao i dojam je da je mogao više.

- Rijeka je bolja od nas, ali da smo zabili što smo trebali ili da nismo napravili onaj penal, moglo je biti i drukčije. Mi ćemo nadoć'. Danas je 10 igrača u startnih 11 prvi put igralo Prvoj ligi. Ali vjerujemo u ostanak.

Rijeka je u drugom poluvremenu ubacila u brzinu više.

- Rijeka ima temelj iz prošle sezone, ima nova jaka pojačanja, ima puno širine i kvalitete, ima Jakirovića na klupi... To je momčad toliko jaka da se može boriti i za naslov.

Rujevica je bila odlično popunjena.

- Atmosfera je bila baš sjajna kao i uvijek u Rijeci. Ljudi su osjetili da je ovo momčad koja može napraviti velike stvari!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'