To je to što me zanima!

Janica krenula putevima Gipsa: Nadgleda najveću mladu nadu

Najbolja hrvatska skijašica ikad Janica Kostelić (38) na novom je poslu, a donedavna državna tajnica za sport krenula je putevima oca Ante te je dio mentorskog tima svoje moguće nasljednice Zrinke Ljutić (16)
Vidi originalni članak

Tek joj je 16 godina, a u prva dva nastupa na FIS-ovim utrkama (rang odmah ispod Svjetskog skijaškog kupa), mlada Zrinka Ljutić (16) sa visokih startnih pozicija ostvaruje odlične rezultate. Mnogi u njoj vide i nasljednicu Janice Kostelić (38), a kako i ne bi kad joj je podrška, između mnogih, i upravo - Janica. Ono što je Ivica u muškoj reprezentaciji, to je sad Janica u ženskoj.

BRAVO, ZRINKA Novi uspjeh naše velike skijaške nade! S brojem 108 do 9. mjesta

Zrinka je uključena u A-reprezentaciju, a opravdala je to već u prvim nastupima.  U seniorskom debiju u talijanskoj Soldi je osvojila 21. mjesto, ali krenula je kao 114. dok je staza već bila poprilično 'izraubana'. Jer, zaostatak od dvije i pol sekunde i nije toliko velik nakon što je ispred tebe 113 suparnica načelo stazu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Filip Zubčić nakon prvog postolja u Svjetskom kupu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve se vidjelo u drugim vožnjama kad je Zrinka u debiju imala drugo najbolje vrijeme druge vožnje, dok je drugi dan krenula kao 108., a završila 17. No, tad je bila najbolja u drugoj vožnji, a Janica joj je mogla samo čestitati. Najbolja hrvatska skijašica u povijesti zasigurno će imati što za savjetovati našoj najvećoj mladoj nadi, a svjestan je toga i otac Amir koji ipak spušta 'loptu na zemlju'.

ZAPAMTITE OVO IME Nova nada hrvatskog skijanja: Zrinka startala 114. pa briljirala

– Na to da se o Zrinki govori kao o Janičinoj nasljednici već smo se navikli. Tako je to uvijek kada se pojavi netko nadaren, no kako vrijeme bude odmicalo tako će moja kći sve više biti Zrinka, a sve manje nova Janica – rekao je za Večernji list.

Podsjetimo, naša najtrofejnija skijašica je rodila sina Oskara početom prošle godine, a nakon toga se potpuno pouvkla iz javnosti. No, sad je nastavila s radom i to tamo gdje je najbolja - u skijanju.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Lile Mlađi 11.11.2020.

    Jalni smo narod,ne valja nam nitko,Ivanišević Modrić,Kostelići,da ne nabrajam dalje,slavite pametnjakovići tuđe uspjehe.

  • Trump Jong Un 11.11.2020.

    U nogometu svaki bivši nogometaš trenerskog se posla hvata a ovdje svjetska i olimpijska prvakinja ? Ma ja bi cijeli savez prepustio Kostelićima

  • MaBla 11.11.2020.

    Kad se sjetim tih dana kad se pratilo Janicu i Ivicu. Bilo je puno napetih utrka. Svaka čast toj obitelji. Sve su sami postigli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare