To je to što me zanima!

Jertec: I u Australiji su uvjeti za nogomet bolji nego u Hrvatskoj

U Dinamu se nije naigrao, s Hajdukom se zakačio pa morao trčati po Marjanu, a u Varaždin se vratio spasiti ga od ispadanja: Mogu igrati na visokoj razini još barem dvije godine
Vidi originalni članak

Rijetki se nogometaši mogu pohvaliti da su igrali za tri najjača hrvatska kluba Dinamo, Hajduk i Rijeku. Marijan Buljat, Mate Dragičević, Franko Andrijašević, Ivan Bošnjak, Saša Peršon, Ruben Lima i - Dario Jertec.

Jertec (34) se u Dinamu baš i nije previše naigrao, kao ni u Hajduku, a epizoda iz Splita urezala se u sjećanje. Jerta tada nije želio raskinuti ugovor, a trener na njega nije ozbiljnije računao, pa je trčao po Marjanu.

Sve je to prošao ovaj Varaždinac koji je uvijek bio i ostao skromni varaždinski dečko iz kvarta.

Igrao je i za saudijske klubove Al Faisaly, Hajer i Al Taawon, kuvajtsku Al-Qadisiyju te slovenski Zavrč.

Vratio se kući u Varaždin 2016. godine kad je današnji prvoligaš bio trećeligaš iako je sigurno imao još inozemnih ponuda.

ŠTO SU RADILI PRVOLIGAŠI? Novi početak: Pet igrača otišlo iz HNL-a, dva nova trenera...

S njim je prošao put do 1. HNL, no zbog primamljive ponude iz Australije prošle jeseni otišao je u avanturu.

Potpisao je za Western United za koji je odigrao 15 utakmica.

- Riječ je o privatnoj ligi, infrastrukturno i organizacijski na vrlo visokom nivou. Osjećaš se kao pravi profesionalac koji ne mora voditi brigu ni o čemu drugome osim o svojim izvedbama na terenu. Ono što pamtim iz Australije su također divni stadioni i travnjaci, što je nekoliko kopalja iznad 1. HNL - priča Dario.

Kakva je kvaliteta austalske lige u usporedbi s 1. HNL?

- Nogometaši u 1. HNL su kvalitetniji - poručio je Dario.

TEK JE 105. IGRAČ LIGE Sammire, majstore! 'I iduće ću sezone biti najbolji igrač HNL-a'

Trener ekipe iz Melbournea je Mark Rudan, Australac hrvatskih korijena, a tu su i Kosovar Besart Berisha koji je ujedno najbolji strijelac ekipe te Ivan Vujica, nekadašnji junior zagrebačkog Dinama.

- Ma i sportski direktor je Hrvat pa se priča praktički hrvatski u klubu. Lijepe uspomene i prijateljstva nosim iz Australije - rekao je Jertec.

Ipak zbog pandemije koronavirusa u svijetu prekinuto je i prvenstvo u najvišem rangu australskog nogometa.

- Ugovor mi je „zamrznut“ jer je australsko prvenstvo odgođeno na tri mjeseca. Razišli smo se u predivnim odnosima i kad bih nešto loše rekao protiv njih, stvarno bih bio nepošten - govori Dario.

U pet mjeseci Dariju se svidio Melbourne.

- Grad živi od 0 do 24 sata. Predivan multikulturalni grad iznimne arhitekture i odlične gastronomije. Imate na izbor što god želite, no za neke stvari morate imati deblji novčanik - naglasio je Jertec koji se vratio u Varaždin i pomoći će im u borbi za ostanak u 1. HNL.

- Nemamo mnogo mjesta za pogreške budući da je do kraja sezone samo 10 kola. Ključne će biti utakmice protiv Intera, Istre 1961 i Slaven Belupa, i ako slavimo u sva tri susreta, spasit ćemo se sigurno od ispadanja. Problem je što će se utakmice igrati bez publike, koja je uvijek naš 12. igrač - rekao je Dario Jertec, koji će u rujnu napuniti 35 godina.

Što je u tim 35-godišnjacima što tako dugo traju? Jertecovi vršnjaci su naprimjer Luka Modrić i Cristiano Ronaldo koji također igraju na vrlo visokoj razini.

- Nikad nisam imao problema s kilogramima i uvijek sam u treningu te fokusiran na nogomet. U meni još uvijek ima vatre iako imam 35 godina. Vrlo dobro se osjećam i samo da me zaobiđu ozljede i da odigram još barem dvije sezone na visokoj razini. Vjerujem da mogu pomoći svom Varaždinu u borbi za ostanak - zaključio je Jertec.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • OS98netko 01.06.2020.

    Bravo!!!!

  • Space Burek 01.06.2020.

    Pa i u Luksemburgu su bolji uvjeti nego kod nas :)

  • tom araya 01.06.2020.

    Sta pricaš on racuna hrv i australiju😆!

Komentiraj...
Vidi sve komentare