Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sammire, majstore! 'I iduće ću sezone biti najbolji igrač HNL-a'

Sammire, majstore! 'I iduće ću sezone biti najbolji igrač HNL-a'
4

Ja sam bio najbolji igrač i kad sam izlazio i kada sam ponekad i popio. Jesam li u karijeri postigao što želio? Jesam. Nogomet mi je hobi, a dobro sam zaradio od njega i zadovoljan sam. Ali talent nisam iskoristio

VIDEO

Da, mogao sam biti bolji igrač. Bio sam nezreo. Ipak, napravio sam i neke dobre stvari, od novca koji sam zaradio u karijeri kupio kuću roditeljima. Pazite, ja sam odrastao u favelama, mogao sam ispasti i lošiji.

Rekao je to u ekskluzivnom intervjuu za 24sata Anderson Costa. Brazilac kojeg u Dinamu pamte samo po crvenom kartonu na Poljudu. Istovremeno je jedan drugi bivši Dinamov Brazilac zablistao na terenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje igrača Lokomotive

Pokretanje videa...

Lokomotiva 00:15

I baš poput Coste, i Sammir je došao u Maksimir s reputacijom bivšeg mladog reprezentativca Brazila, a premda je Dinamu dao puno više, zaključak je isti: Trebao je napraviti puno veću karijeru, a ne da mu vrhunac bude Dinamo. Ista je i njihova retorika: Da, mogao sam više, ali nema veze, i ovako je dobro.

Je li ga baš taj manjak ambicija doveo do toga da s 33 godine ulazi s klupe Lokomotive, sad više nije ni važno. Sad je ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj važno da je stari dobri Sammir opet tu. U punom sjaju, baš kao prije 12 godina kad je lomio Malmö i uveo Dinamo u Ligu prvaka.

Koprivnica: Prva polufinalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa, NK Slaven Belupo - NK Lokomotiva

Prvi potez, prvi dodir, odmah "lopta s očima" Cokaju i gol za 1-1. Dvanaest minuta kasnije maestralna asistencija Toliću za preokret. Ma to je španer zbog kojeg se gleda nogomet! Lokomotiva je u finalu Kupa, a strojovođa je Sammir.

- Iduće sezone bit ću najbolji igrač HNL-a! - ispalio je Sammir Večernjakovu novinaru Tomislavu Dasoviću uoči utakmice u Koprivnici.

Ruku na srce, slušali smo takve bombastične riječi od njega mnogo puta i obično ga nakon toga na terenu ne bi bilo nigdje, ali ajde...

Sammir pokazao mišiće: Veseli lokosi proslavili su finale Kupa
Sammir pokazao mišiće: Veseli lokosi proslavili su finale Kupa

- Ja sam bio najbolji igrač i kad sam izlazio i kada sam ponekad i popio. Jesam li u karijeri postigao što želio? Mislim da jesam. Nogomet mi je hobi, a dobro sam zaradio od njega i zadovoljan sam. Ali talent nisam do kraja iskoristio, da sam dao sve što sam mogao, ne bih danas igrao ovdje - dodao je Sammir za Večernji list i objasnio:

- Ali kad sam bio najbolji, Dinamo me nije htio prodati. Svi su govorili da izlazim, pijem, a Dinamu je bilo u interesu da se to priča jer sam imao ponude, a nisu me htjeli prodati. Preporodio sam se u Lokomotivi, tek kad odete iz Dinama, saznate neke stvari i zgade vam se ljudi koji su tamo radili. Sve ću to otkriti u autobiografiji.

S Dinamom je osvojio osam naslova prvaka i pet kupova (i jednom kineski s Jiangsuom), iza njega je 197 utakmica i 47 golova u HNL-u, 76 nastupa i 13 golova u Europi, sedam nastupa za Hrvatsku..., i 12 susreta za Lokomotivu, još bez gola. Tržišna mu je vrijednost 400.000 eura, daleko od ljeta 2011. kad je rušio Malmö i vrijedio osam milijuna eura.

Sad tek vidimo da i Lokomotiva - Slaven može biti Bundesliga
Sad tek vidimo da i Lokomotiva - Slaven može biti Bundesliga

Pa čovjek je tek 105. najvrjedniji igrač HNL-a i 12. Lokomotive! Atiemwen i Kastrati vrijede po 1,6 milijuna...

Da, možda je mogao napraviti više, biti puno bliže svojim vršnjacima Messiju, Benzemi, Suarezu, Higuainu, Cavaniju, Bonucciju, Piqueu... Ali neka nama njega u Hrvatskoj. Sammire, majstore!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...