To je to što me zanima!

Jokić se nakon velike pobjede sjetio Dražena: On je jedan od onih koji je za nas otvorio vrata

Srpski košarkaš nakon pobjede u prvoj utakmici finala pričao je o košarkaškim uzorima, a brzo se sjetio spomenuti Dražena Petrovića i njegov utjecaj na košarku kao jedan od prvih Europljanina u NBA ligi
Vidi originalni članak

Košarkaši Denver Nuggetsa poveli su u finalu NBA lige protiv Miami Heata uvjerljivom pobjedom od 104-93 na domaćem terenu u Ball Areni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvo ime Denvera bio je po uobičajenom Nikola Jokić (28), koji je u svojem debitantskom nastupu na najvećoj pozornici NBA lige odigrao utakmicu za pamćenje. Imao je 'triple-double' s 27 koševa, 10 skokova i 14 asistencija. 

KOMENTAR NA NBA FINALE Denver 'gazi' na Jokićev pogon, Miami muči nadmorska visina?!

Jokić je nakon utakmice gostovao u poznatoj emisiji 'Inside The NBA', a tamo je pričao o djetinjstvu i putu do NBA lige iz Srbije. Počeo je navoditi košarkaške uzore, a brzo se sjetio spomenuti doprinos Dražena Petrovića.

'TRIPLE-DOUBLE' JOKIĆA Denver poveo u finalu protiv Miamija! Jokić ušao u povijest

- Nisam puno pratio NBA dok sam bio u Srbiji. Dražen Petrović i Vlade Divac bili su među prvim košarkašima koji su došli u SAD. Oni su otvorili vrata za ostale europske igrače, posebno one iz Jugoslavije - rekao je Jokić nakon utakmice.

Zvijezda u Srbiji

Prva utakmica NBA finala počela je u 2:30 sati po srednjoeuropskom vremenu, ali diljem Srbije pratilo se finale NBA lige.

EKSKLUZIVAN INTERVJU U domu NBA šampiona. Jokićev otac za 24sata: Bucko je sretan kad je u štali sa svojim konjima

- Stalno dobivam poruke. Čujem da ljudi organizirano gledaju utakmice usred noći, pa sada je u Srbiji četiri ujutro. To pokazuje da vole vidjeti sunarodnjaka koji igra na visokoj razini - dodao je Jokić.

Charles Barkley (60), legenda NBA lige i danas stručni komentator za TNT, pitao je Jokića može li hodati Srbijom kao normalni čovjek. 

- Prva dva tjedna ne mogu hodati u Somboru, ali sve bude normalno nakon što se slikam sa svima - odgovorio je Jokić.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mentalist1 02.06.2023.

    Ne kuzim cemu ovo pisanje o nekom stranom kosarkasu.

  • labud labud 02.06.2023.

    Kosarkaska inteligencija,nadjačala fizikalni .Uvijek ima potez koji je neočekivan....

  • nije mi nist' 02.06.2023.

    Gospodin!!!Treba je i treci put biti MVP ali ljubomorni ameri...Kako dopustiti da jedan Balkanac bude tri puta zaredon mvp...

Komentiraj...
Vidi sve komentare