Obavijesti

Sport

Komentari 8

Jokić se nakon velike pobjede sjetio Dražena: On je jedan od onih koji je za nas otvorio vrata

Jokić se nakon velike pobjede sjetio Dražena:  On je jedan od onih koji je za nas otvorio vrata

Srpski košarkaš nakon pobjede u prvoj utakmici finala pričao je o košarkaškim uzorima, a brzo se sjetio spomenuti Dražena Petrovića i njegov utjecaj na košarku kao jedan od prvih Europljanina u NBA ligi

Košarkaši Denver Nuggetsa poveli su u finalu NBA lige protiv Miami Heata uvjerljivom pobjedom od 104-93 na domaćem terenu u Ball Areni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Prvo ime Denvera bio je po uobičajenom Nikola Jokić (28), koji je u svojem debitantskom nastupu na najvećoj pozornici NBA lige odigrao utakmicu za pamćenje. Imao je 'triple-double' s 27 koševa, 10 skokova i 14 asistencija. 

Denver 'gazi' na Jokićev pogon, Miami muči nadmorska visina?!
Denver 'gazi' na Jokićev pogon, Miami muči nadmorska visina?!

Jokić je nakon utakmice gostovao u poznatoj emisiji 'Inside The NBA', a tamo je pričao o djetinjstvu i putu do NBA lige iz Srbije. Počeo je navoditi košarkaške uzore, a brzo se sjetio spomenuti doprinos Dražena Petrovića.

Denver poveo u finalu protiv Miamija! Jokić ušao u povijest
Denver poveo u  finalu protiv Miamija! Jokić  ušao u povijest

- Nisam puno pratio NBA dok sam bio u Srbiji. Dražen Petrović i Vlade Divac bili su među prvim košarkašima koji su došli u SAD. Oni su otvorili vrata za ostale europske igrače, posebno one iz Jugoslavije - rekao je Jokić nakon utakmice.

NBA: Finals-Miami Heat at Denver Nuggets

Zvijezda u Srbiji

Prva utakmica NBA finala počela je u 2:30 sati po srednjoeuropskom vremenu, ali diljem Srbije pratilo se finale NBA lige.

U domu NBA šampiona. Jokićev otac za 24sata: Bucko je sretan kad je u štali sa svojim konjima
U domu NBA šampiona. Jokićev otac za 24sata: Bucko je sretan kad je u štali sa svojim konjima

- Stalno dobivam poruke. Čujem da ljudi organizirano gledaju utakmice usred noći, pa sada je u Srbiji četiri ujutro. To pokazuje da vole vidjeti sunarodnjaka koji igra na visokoj razini - dodao je Jokić.

NBA: Finals-Miami Heat at Denver Nuggets

Charles Barkley (60), legenda NBA lige i danas stručni komentator za TNT, pitao je Jokića može li hodati Srbijom kao normalni čovjek. 

- Prva dva tjedna ne mogu hodati u Somboru, ali sve bude normalno nakon što se slikam sa svima - odgovorio je Jokić.