To je to što me zanima!

Jones "uspavao" Machidu, a Mir je slomio ruku Minotauru!

Pogled na fight card UFC 140 doista je obećavao puno, ali vjerojatno se ni sam predsjednik Dana White nije nadao spektaklu koji su vidjeli gledatelji u Torontu
Vidi originalni članak

Jon Jones (24) je drugi put ove godine obranio naslov u kategoriji do 93 kilograma. S druge strane stajao je sjajni 'karate kid' Lyoto Machida. Brazilac je rundu i pol bio potpuna enigma za Jonesa. U prvoj rundi ga je pogodio ravno u bradu i Amerikanac je prvi put u karijeri izgledao 'izgubljeno'. Ipak, lakat koji je rasjekao Machidu preokrenuo je stvari, a nakon dizanja s partera Jon je pred sam kraj druge runde uhvatio Machidu i stojećki ga ugušio! 

- Prvi put u karijeri sam se našao u problemima. Vrlo je pametan borac. Drago mi je da sam ljudima, ali i sebi, dokazao da mogu primiti udarac - rekao je Jones kojem slijedi zaslužena pauza obzirom da se ove godine borio neuobičajeno puno, čak četiri puta. 

Minotaur ne zna s Mirom

Frank Mir je 2008. godine bio prvi čovjek koji je nokautirao legendarnog Minotaura, a sad je i prvi koji ga je u karijeri završio polugom. Ne samo to, već mu je i slomio ruku! 

Minoaturo se sjajno pripremio i odlično je ušao u borbu. Dvaput je direktno ručnim tehnikama pogodio Mira koji je zateturao, činilo se kako mu nedostaje jedan udarac da ga dokrajči. Amerikanac se nekako oporavio, a u parteru je uspio izvući 'kimuru'. Minotaur nije tapkao i ruka mu je nažalost slomljena. 

Nogueira je i dalje top klasa, ali treba vidjeti kakve planove UFC ima dalje s njim. 

Pobjeda Pokrajca i nokaut za sedam sekundi

I ostale borbe bile su fantastične, a izdvojit ćemo pobjedu hrvatskog borca Igora Pokrajca. Za samo 35 sekundi je nokautirao Soszynskog! Pokrajac sad ima omjer 24-8, a u UFC-u 3-3 i dvije uzastopne pobjede.

Little Nog, Minotaurov brat blizanac koji se bori u kategoriji do 93 kg, je pobjedom nad Titom Ortizom zaustavio niz poraza i kupio si ostanak u UFC-u, ali vrlo lako moguće i završio Ortizovu karijeru. Kobni su bili udarci u tijelo sredinom prve runde.

I za kraj, treba spomenuti da je Chan Sung Jung izjednačio rekord UFC-a u najbržem nokautu. Za točno sedam sekundi Južnokorejac je na pod poslao domaćeg Marka Hominicka.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Ivan521 12.12.2011.

    Svaka čast majstore! Samo tako naprijed!

  • BubyBj 11.12.2011.

    Ima za skinut na torrentima :). Nije Minotauro šta je bio,prošlo je njegovo vrijeme.

  • matko985 11.12.2011.

    Frank Mir----jer Minotaur zna zašto!

Komentiraj...
Vidi sve komentare