To je to što me zanima!

Joško: Trebamo stisnuti muški i poginuti za grb! Petko: Penal je bio nesretan, ravnopravni smo

Trebamo ubaciti u brzinu više ako želimo izvući nešto u uzvratu, rekao je branič Dinama Joško Gvardiol nakon poraza Dinama od Villarreala u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige
Vidi originalni članak

Bruno Petković (26) nije bio u punoj formi za utakmicu Dinama i Villarreala, ušao je tek u posljednjih pola sata, ali nije mogao pomoći da se poništi vodstvo Španjolaca koji u uzvrat idući četvrtak idu s prednošću 1-0.

- Izuzev zadnjih 10-15 minuta utakmica je bila prilično ravnopravna. Izgubili smo utakmicu za taj nesretni penal. Ali ostaje nam 90 minuta u Španjolskoj, sve je otvoreno - rekao je napadač Dinama za Arena Sport.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Španjolci su dominirali u posjedu lopte (61 posto), pucali i više puta na gol (14-11).

- Dosta momčadi imali su veći posjed od nas, ali nisu to realizirali - rekao je Petković pa na pitanje o stanju svoje ozljede ramena samo kratko poručio:

- Ide nabolje.

Joško Gvardiol (19) igrao je, pak, od prve minute pa izašao u 72. zbog manje ozljede.

- Znali smo da nas čeka jako teška utakmica. Iako nisam sudjelovao u utakmici protiv Tottenhama, ali znali smo da su jako dobra momčad. Trebamo ubaciti u brzinu više ako želimo izvući nešto u uzvratu - rekao je mladi dinamovac pa dodao:

- Nije se lako braniti. Dobro drže loptu, dobri su tehničari. Moraš trčati s lijeve na desnu stranu i priključiti se napadu, fizički je teško. Moramo se potruditi biti bolji.

"Modri" u uzvrat 15. travnja idu s mišlju pobjede jer samo tako mogu proći dalje.

- Svakako osjećamo da možemo izvući nešto u uzvratu, ne samo ja, nego i cijela momčad. Trebamo stisnuti muški, poginuti za ovaj grb. Ovdje smo se branili cijelu utakmicu - rekao je Gvardiol i za kraj komentirao svoju ozljedu:

- Osjećam se dobro, malo me steže kvadriceps. Odradit ću s fizioterapeutima što treba i biti spreman za iduću utakmicu.

Kristijan Jakić (23) također je optimist.

- Mislim da je 1-0 za njih realno. Iako smo mi u prvom poluvremenu imali izraženije prilike za gol, nismo u završnici bili onakvi kakvi smo inače. Oni su nas kaznili, jedna nesmotrena situacija u 16 metara okrenula je tijek utakmice. Ali 1-0 nije nedostižno. Nadoknadili smo protiv jače momčadi veći zaostatak, tako da idemo u četvrtak u Španjolsku dati sve od sebe, pobijediti i proći dalje - rekao je.

Sve je izgledalo sjajno do nesretnog penala?

- Igrali smo svoju igru i ona nam je donijela prilike, bile su jako dobre, samo smo u završnici bili malo nesigurni. Ali mislim da će to sve doći na svoje u četvrtak i da ćemo iskoristiti prilike koje budemo imali - dodao je Jakić.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • malek29 10.04.2021.

    Petkovic katastrofa

  • 09.04.2021.

    Mislim da je dinamo dotaknuo vrh i da godine koje dolaze slijedi pad u svakom pogledu. Nisam vidoviti milan ali sam uvjeren u to.

  • LUKAM10 LEGENDA 09.04.2021.

    Dinamo Slavija polufinale

Komentiraj...
Vidi sve komentare