To je to što me zanima!

Bjelica je bijesan: 'VAR suci nisu smjeli poništiti gol Osijeka!' Osijek će moći uložiti žalbu

Pitao sam četvrtog suca tko je reagirao, on mi je kazao pomoćni. Pitao sam i pomoćnika je li on donio odluku, rekao je da je glavni, a glavni je rekao da je odluku donio sudački tim, rekao nam je ljutiti Bjelica
Vidi originalni članak

Ne prestaju turbulencije nakon žustrog derbija Hajduka i Osijeka na Poljudu. Susret je završio 0-0 čime je Dinamo postao jesenski prvak, ali sudar hrvatskih divova obilježila je odluka suca Frana Jovića u kojoj je poništio gol Damjana Bohara iz penala pa najstrožu kaznu ponovio. Kalinić je iz popravnog pokušaja fantastično obranio novi penal Boharu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bjelica je bio vrlo nezadovoljan cjelokupnom situacijom oko poništenog penala. Press konferencija trenera Osijeka imala je i nastavak. Naime, nakon što je izašao u hodnik upitali smo ga da pojasni svoje riječi, konkretno, što je mislio kada je rekao da se VAR nije smio uključiti i pregledavati je li netko od igrača Osijeka ušao ranije u kazneni prostor pri izvođenju kaznenog udarca.

- VAR se nije imao pravo uključiti, nemaju oni što pregledavati snimku kod penala, to je u ingerenciji glavnog suca koji jedini može ponoviti kazneni udarac zbog toga što je igrač ranije ušao u kazneni prostor. Pitao sam četvrtog suca tko je reagirao, on mi je kazao pomoćni sudac, iako se on kod izvođenja kaznenog udarca nalazi na korner liniji. U poluvremenu sam pitao pomoćnika je li on donio odluku, on mi je kazao da je odluku donio glavni sudac, a glavni sudac mi je kazao da je odluku donio sudački tim - objasnio je Bjelica, a onda nekolicini okupljenih rekao:

- Sve je jasno, zna se zbog čega se i u čijem interesu manipulira, jednom uzmu nama, drugi put vama...

Inače, prema pravilniku, VAR sustav se kod izvođenja kaznenog udarca može koristiti isključivo za provjeru pozicije golmana u trenutku udarca (je li prerano istrčao s gol-linije ili nije). Sve ostalo je u rukama suca utakmice i njegova odluka.

Što znači da odluka suca Jovića ne bi bila upitna da se nije konzultirao s VAR sobom. Došlo je do nerazumijevanja u proceduri iako je penal u suštini opravdano poništen i ponovljen. Ukoliko je kazneni udarac ponovljen nakon konzultacije i sugestije sudaca iz VAR sobe, to je povreda Pravila nogometne igre HNS-a i nedopušteno korištenje VAR sustava.

A to ujedno daje Osječanima za pravo uložiti žalbu... 

Idi na 24sata

Komentari 311

  • ForzaFiumeFOF 20.12.2021.

    Prvo mu ga Bohar strpa kroz uši, a onda kada su ponavljali Bohar opet pokušao isto ali ne ide dva puta...trebao je u stranu gađat

  • POTPEC 20.12.2021.

    Koja lakrdija od Bjelice i njegovog upiranja prsta u suce. Nema utakmice di se on ne dotakne sudaca....  Neka pogleda snimku prekršaja kad je dobio crveni.  Oče li i onda vikati kako je pokraden, a na snimci se lipo vidi kako Osijekov igrač hazi Hajdukovog, što je za žuti karton, znači drugi odnosno crveni za Osjekovog igrača...   A šta se tiče VAR sudaca bilo bi najbolje kad bi se svaka njihova intervencija protezala preko cjelog stadiona, ali istovrimeno da te snimke gledaju svi navijači preko ekrana....  Pa da vidimo koliko bi se koji klub ili trener onda povlačio i nateza sa sucima...

  • 20.12.2021.

    Loši ljudi pokazuju svoju ćud u stresnim situacijama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare