Obavijesti

Sport

Komentari 311

Bjelica je bijesan: 'VAR suci nisu smjeli poništiti gol Osijeka!' Osijek će moći uložiti žalbu

Bjelica je bijesan: 'VAR suci nisu smjeli poništiti gol Osijeka!' Osijek će moći uložiti žalbu

Pitao sam četvrtog suca tko je reagirao, on mi je kazao pomoćni. Pitao sam i pomoćnika je li on donio odluku, rekao je da je glavni, a glavni je rekao da je odluku donio sudački tim, rekao nam je ljutiti Bjelica

VIDEO

Ne prestaju turbulencije nakon žustrog derbija Hajduka i Osijeka na Poljudu. Susret je završio 0-0 čime je Dinamo postao jesenski prvak, ali sudar hrvatskih divova obilježila je odluka suca Frana Jovića u kojoj je poništio gol Damjana Bohara iz penala pa najstrožu kaznu ponovio. Kalinić je iz popravnog pokušaja fantastično obranio novi penal Boharu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Bjelica je bio vrlo nezadovoljan cjelokupnom situacijom oko poništenog penala. Press konferencija trenera Osijeka imala je i nastavak. Naime, nakon što je izašao u hodnik upitali smo ga da pojasni svoje riječi, konkretno, što je mislio kada je rekao da se VAR nije smio uključiti i pregledavati je li netko od igrača Osijeka ušao ranije u kazneni prostor pri izvođenju kaznenog udarca.

- VAR se nije imao pravo uključiti, nemaju oni što pregledavati snimku kod penala, to je u ingerenciji glavnog suca koji jedini može ponoviti kazneni udarac zbog toga što je igrač ranije ušao u kazneni prostor. Pitao sam četvrtog suca tko je reagirao, on mi je kazao pomoćni sudac, iako se on kod izvođenja kaznenog udarca nalazi na korner liniji. U poluvremenu sam pitao pomoćnika je li on donio odluku, on mi je kazao da je odluku donio glavni sudac, a glavni sudac mi je kazao da je odluku donio sudački tim - objasnio je Bjelica, a onda nekolicini okupljenih rekao:

U 20. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Osijek

- Sve je jasno, zna se zbog čega se i u čijem interesu manipulira, jednom uzmu nama, drugi put vama...

Inače, prema pravilniku, VAR sustav se kod izvođenja kaznenog udarca može koristiti isključivo za provjeru pozicije golmana u trenutku udarca (je li prerano istrčao s gol-linije ili nije). Sve ostalo je u rukama suca utakmice i njegova odluka.

Što znači da odluka suca Jovića ne bi bila upitna da se nije konzultirao s VAR sobom. Došlo je do nerazumijevanja u proceduri iako je penal u suštini opravdano poništen i ponovljen. Ukoliko je kazneni udarac ponovljen nakon konzultacije i sugestije sudaca iz VAR sobe, to je povreda Pravila nogometne igre HNS-a i nedopušteno korištenje VAR sustava.

A to ujedno daje Osječanima za pravo uložiti žalbu... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 311
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba