To je to što me zanima!

Juranović: Sada mi govore da pucam čim prijeđem centar

A ja im kažem da najprije treba prijeći centar, ha, ha, ha… Odsad ću u svakom slučaju morati češće pucati, rekao je hrvatski bočni igrač Josip Juranović nakon spektakularnog gola u playoffu Europske lige
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović (26) zabio je spektakularan gol za svoju Legiju na gostovanju kod praške Slavije u okviru playoffa za Europsku ligu. Prvi susret završio je 2-2 pa će Legija u Varšavi imati koračić prednosti za plasman u grupnu fazu iako je nakon ukidanja pravila gola u gostima sve otvoreno.

POGLEDAJTE VIDEO: Poljski huligani u Zagrebu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Igrala se 37. minuta kada je hrvatski bočni primio loptu na svojoj polovici, povukao kojih 40 metara pa s 20 opalio u same rašlje Slavijina gola. Bio je to zaista sjajan pogodak.

JOSIPE, MAJSTORE! VIDEO Juranović zabio čudesan gol! Poljaci će povući sve kritike

- Baš mi je sjela, je l’ tako? Ha, ha, ha… - rekao je Juranović za HNS.

Bio mu je to peti pogodak u karijeri, ujedno i najljepši. Iako, u konkurenciju se lako može ugurati i onaj protiv Gorice u petom kolu sezone 2019./20.

- Ono je isto bio odličan gol, ali možemo reći da je ovaj puno važniji. Ipak su u pitanju odlučujuće utakmice za plasman u skupinu Europske lige. Općenito govoreći, utakmica je bila zanimljiva i neizvjesna, a atmosfera na tribinama fantastična. Da, da, imao sam inspiraciju. Neki mi, kad su vidjeli gol, u šali govore da ubuduće pucam čim prijeđem centar, a ja im kažem da najprije treba prijeći centar, ha, ha, ha… Odsad ću u svakom slučaju morati češće pucati - dodao je bivši nogometaš splitskih 'bijelih'.

Legia je iz kvalifikacija za Ligu prvaka ispala od Dinama. U Poljskoj je bilo 1-1, u Zagrebu su 'plavi' slavili 1-0 pa su Poljaci dalje nastavili u playoffu za Europsku ligu. Sada će imati prednost domaćeg terena i aktivan rezultat u uzvratu, no sve je i dalje otvoreno. Pogotovo zbog vrlo specifičnog načina na koji Slavia igra.

- Ne znam uopće što bih rekao poslije ove utakmice, Slavia igra neki sustav 3-7, cijela momčad napada. Naravno da to nama ostavlja puno prostora u igri prema naprijed, ali moramo biti maksimalno oprezni. Ipak, vjerujem da ćemo na kraju u uzvratnoj utakmici mi biti ti koji ćemo slaviti prolaz - dodao je Juranović pa prokomentirao i nadolazeće akcije Hrvatske nogometne reprezentacije:

- Pred nama je najzahtjevnije razdoblje tekućeg kvalifikacijskog ciklusa, čekaju nas tri utakmice koje će u velikoj mjeri usmjeriti naše ambicije na putu prema Svjetskom prvenstvu u Kataru. Najprije neugodna gostovanja protiv Rusije i Slovačke, a onda domaća utakmica protiv Slovenije, koja nas je pobijedila u prvoj utakmici. Radujem se povratku na Poljud i nadam da će epidemiološka situacija dozvoliti prisustvo gledatelja. Poljud, novi travnjak i fantastična publika, sve to skupa jamči spektakl. Nama igračima najljepše je igrati takve utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • GZIRAuntd 21.08.2021.

    Heba te exstra klasa čudi me da ga nije kupio Real, Manchester City Barcelona top igrač 🤣🤣🤣🤣🤣

  • PetrKropotkin 21.08.2021.

    Jura je odličan igrač, zahvalan, motoričan, ali je istina da je njegova prirodna pozicija krilo, a ne bek. Sretno dečku u novoj sredini... od moje Dubrave, preko Hajduka i Legije u Celtic.

  • Inati_se_slavonijo 21.08.2021.

    Juranoviću uopće bekovska pozicija nije prirodna. On je krilo ali silom prilika je završio na beku. I sasvim je ok igrač, nije svjetska klasa ali je vrlo dobar. I baš mi je drago zbog njega što je uspio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare