Obavijesti

Sport

Komentari 12

Juranović: Sada mi govore da pucam čim prijeđem centar

Juranović: Sada mi govore da pucam čim prijeđem centar

A ja im kažem da najprije treba prijeći centar, ha, ha, ha… Odsad ću u svakom slučaju morati češće pucati, rekao je hrvatski bočni igrač Josip Juranović nakon spektakularnog gola u playoffu Europske lige

VIDEO

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović (26) zabio je spektakularan gol za svoju Legiju na gostovanju kod praške Slavije u okviru playoffa za Europsku ligu. Prvi susret završio je 2-2 pa će Legija u Varšavi imati koračić prednosti za plasman u grupnu fazu iako je nakon ukidanja pravila gola u gostima sve otvoreno.

POGLEDAJTE VIDEO: Poljski huligani u Zagrebu

Pokretanje videa...

Poljski huligani VIDEO

Igrala se 37. minuta kada je hrvatski bočni primio loptu na svojoj polovici, povukao kojih 40 metara pa s 20 opalio u same rašlje Slavijina gola. Bio je to zaista sjajan pogodak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO Juranović zabio čudesan gol! Poljaci će povući sve kritike
VIDEO Juranović zabio čudesan gol! Poljaci će povući sve kritike

- Baš mi je sjela, je l’ tako? Ha, ha, ha… - rekao je Juranović za HNS.

Bio mu je to peti pogodak u karijeri, ujedno i najljepši. Iako, u konkurenciju se lako može ugurati i onaj protiv Gorice u petom kolu sezone 2019./20.

- Ono je isto bio odličan gol, ali možemo reći da je ovaj puno važniji. Ipak su u pitanju odlučujuće utakmice za plasman u skupinu Europske lige. Općenito govoreći, utakmica je bila zanimljiva i neizvjesna, a atmosfera na tribinama fantastična. Da, da, imao sam inspiraciju. Neki mi, kad su vidjeli gol, u šali govore da ubuduće pucam čim prijeđem centar, a ja im kažem da najprije treba prijeći centar, ha, ha, ha… Odsad ću u svakom slučaju morati češće pucati - dodao je bivši nogometaš splitskih 'bijelih'.

Legia je iz kvalifikacija za Ligu prvaka ispala od Dinama. U Poljskoj je bilo 1-1, u Zagrebu su 'plavi' slavili 1-0 pa su Poljaci dalje nastavili u playoffu za Europsku ligu. Sada će imati prednost domaćeg terena i aktivan rezultat u uzvratu, no sve je i dalje otvoreno. Pogotovo zbog vrlo specifičnog načina na koji Slavia igra.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska

- Ne znam uopće što bih rekao poslije ove utakmice, Slavia igra neki sustav 3-7, cijela momčad napada. Naravno da to nama ostavlja puno prostora u igri prema naprijed, ali moramo biti maksimalno oprezni. Ipak, vjerujem da ćemo na kraju u uzvratnoj utakmici mi biti ti koji ćemo slaviti prolaz - dodao je Juranović pa prokomentirao i nadolazeće akcije Hrvatske nogometne reprezentacije:

- Pred nama je najzahtjevnije razdoblje tekućeg kvalifikacijskog ciklusa, čekaju nas tri utakmice koje će u velikoj mjeri usmjeriti naše ambicije na putu prema Svjetskom prvenstvu u Kataru. Najprije neugodna gostovanja protiv Rusije i Slovačke, a onda domaća utakmica protiv Slovenije, koja nas je pobijedila u prvoj utakmici. Radujem se povratku na Poljud i nadam da će epidemiološka situacija dozvoliti prisustvo gledatelja. Poljud, novi travnjak i fantastična publika, sve to skupa jamči spektakl. Nama igračima najljepše je igrati takve utakmice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener