To je to što me zanima!

Jurecki: Igrali smo kao curice, Bielecki: Ma, bili smo preslabi

'Kauboji' su razbili Poljake usred Krakowa 37-23 i ispisali novu stranicu povijesti u hrvatskom rukometu. Poljaci su još uvijek zapanjeni nakon šokantnog poraza
Vidi originalni članak

Dan nakon najveće pobjede u povijesti hrvatskog rukometa, one nad Poljacima za prolaz u polufinale 37-23, poljski rukometni svijet još je u šoku. Kako objasniti onakav debakl pred 15 tisuća svojih navijača u Krakowu.

- Ja sam odgovoran za ovo što se dogodilo. Nitko nije odgovoran osim mene. Borili smo se da se Europsko prvenstvo organizira u našoj državi, a sada se moram ispričati obožavateljima. Poštujem Hrvatsku rukometnu reprezentaciju, ali izgubiti 14 razlike je previše - rekao je izbornik Poljske Michael Biegler.

Hrvatska je bila poletna, lepršava, čvrsta u obrani, povezana... Hrvatska je odigrala najljepšu utakmicu u povijesti hrvatskog rukometa.

- Poznati su po svojoj čvrstoj obrani i to su pokazali u ovoj utakmici. Naša momčad je bila preslaba da bi ju razbila. Teško je to... Nekad je protivnik bolji i ne možeš ništa napraviti protiv toga - rekao je Karol Bielecki za poljski sportski list Przegląd Sportowy.

Cijelu situaciju možda je i najbolje opisao najbolji poljski rukometaš i, u jednom trenutku, najbolji strijelac prvenstva Michael Jurecki. Inače, Jurecki nam je jučer zabio samo jedan gol.

- Igrali smo kao curice - rekao je srednji vanjski Jurecki.

Hvalospjeve o našem bedemu, našoj obrani možemo slušati do prekosutra. Poljski rukometaš Bartosz Konitz je bio "očaran".

- I prije nego što je igra počela, Hrvatska je imala dobru obranu... Zbog nje smo imali najveće probleme - zaključio je Konitz.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • jvmu 29.01.2016.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • svarten 28.01.2016.

    To je i prava realnost koliko su Poljaci jaki u rukometu.

  • kung fu panda 28.01.2016.

    Bravo dečki što se mene tiče možete i odmoriti lijepo bi bilo da osvojite medalju ali ako i ne bude ovaj prolaz za mene je dosta

Komentiraj...
Vidi sve komentare