To je to što me zanima!

Kad se prijatelji rastaju: Ivanu želim da se vrati s medaljom

SVE ZBOG LEĐA Filip Ivić nije zaliječio ozljedu leđa, a zamijenit će ga Ivan Stevanović (33), suigrač iz Zagreba. Mirku Aliloviću će tako pomagati debitant...
Vidi originalni članak

Zajedno su se spustili u predvorje hotela, svaki s po dvije, tri torbe u rukama. Ivan Stevanović (33) ide na EP, Filip Ivić (23) ovaj put ne. Klupski suigrači, veliki prijatelji i cimeri pružili su si ruke, izgrlili se, a onda je svatko krenuo na svoju stranu. Ivić kući, Stevanović na trening.

Tako je, naime, odlučio izbornik Babić.

- Da, ali ne sam. Zapravo je to odluka trenera golmana Valtera Matoševića - objasnio je izbornik Babić i nastavio:

- Teško mi je bilo ovako odlučiti jer je Filip Ivić budućnost hrvatskog rukometa. Međutim, ima problema s leđima, ali i sa samopouzdanjem, koje kod njega nije onako kakvo bi kod golmana trebalo biti. Zato smo se odlučili za Stevanovića, golmana iza kojeg je jako dobra sezona.

Nekoliko sati prije objave Babić i Matošević su pozvali Ivića na sastanak i objasnili mu zbog čega je Stevanović njihov izbor.

“Sretan sam što idem na EP, ali žao mi je Ivića, u reprezentaciji je već dugo...” - Stevanović (33) je debitant

- Vučem ozljedu leđa već dva, tri mjeseca, nije bilo vremena da je zaliječim do kraja. Razumijem izbornikovu odluku.

Filip je u svemu ovome ipak imao i jedan razlog za zadovoljstvo.

- Jako mi je drago što će Ivan biti na EP-u, klupski smo suigrači, ali i prijatelji. I njemu i Mirku želim svu sreću, neka se vrate kući s medaljom - u svom je stilu kazao Filip Ivić.

Neobičan su dvojac golmani PPD Zagreba, jedan drugome su više navijači nego konkurenti.

- Miješaju mi se osjećaji, sretan sam što idem na prvo veliko natjecanje, ali i malo tužan zbog Fiće. Iskreno, nisam očekivao da ću biti ispred njega, već sam navikao da na pripremama budem ‘ispomoć’, da uskačem ako se netko ozlijedi - kaže Ivan Stevanović.

Debitant je na velikom natjecanju, ali s 33 godine i najstariji igrač ove reprezentacije. Od 2011. je na golu Zagreba, godinama je bio u riječkom Zametu, zatim i u Poreču, Sloveniji... Još 2005. je dobio prvi poziv za reprezentaciju, ali nikad za ovakav turnir.

- Trema? Ma ne, imam malo previše godina za takve stvari - nasmijao se Stevanović, još jedan u nizu partnera Mirku Aliloviću u tandemu.

- Mene je najviše iznenadilo što nismo išli sva trojica, kao prošlih godina. S Fićom sam u tandemu već nekoliko godina, ali izbornik je tu da odlučuje - kazao je Alilović.

On je zapravo glavna golmanska priča, ideja je da Mirko bude toliko dobar da će Stevanović biti tu samo da malo pomogne. I morat će biti pravi na ovom EP-u, njegov doprinos Hrvatskoj treba više nego ikad...

Idi na 24sata

Komentari 14

  • lep sam 14.01.2016.

    ivić je budućnost...al iskreno u zadnje vrijeme stevanović je puno bolji od ivića....a šego je ozljeđen zato nije tu......

  • klokan_jack 13.01.2016.

    tako i tako ivić ne valja jedino kaj je nešto branil je bilo u celju zadnjih 10 min.

  • stevengerrard 13.01.2016.

    meni nije jasno zašto na pripreme nije pozvan šego koji je bolji golman od stevanovića, ima više iskustva a i bio je već u reprezentaciji. mutne su te odluke oko pozivanja igrača, npr nakon ozljede pavlovića koji je pretpostavljam bio siguran nisu zvali vukovića koji bi nam bio pojačanje, nego pozvali mlade igrače jer pomlađujemo reprezentaciju. a sad golman od 33 godine debitira na prvenstvu, al mi pomlađujemo. trebamo pogledat francuze koje boli k**** za pomlađivanje, zovu se najbolji i zato uzimaju medalje, a mi svake godine sve dalje od polufinala

Komentiraj...
Vidi sve komentare