To je to što me zanima!

Kakav šok: Šarić zbog ozljede propušta sljedeću sezonu!

Magnetska rezonanca potvrdila je najcrnje prognoze. Šarić je zadobio rapturu prednjih križnih ligamenata desnog ligamenta, uz rupturu Ahilove tetive najtežu košarkašku ozljedu
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativac i košarkaš Phoenix Sunsa, Dario Šarić (27), vjerojatno će propustiti cijelu sljedeću sezone nakon crnih vijesti s magnetske rezonance!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Krilni centar je uz pomoć medicinskog osoblja napustio parket nakon dvije minute igre prve utakmice finala NBA lige, a već je tada bilo jasno kako se radi o ozbiljnijoj ozljedi.

Magnetska rezonanca potvrdila je najcrnje prognoze. Šarić je zadobio rapturu prednjih križnih ligamenata desnog ligamenta, uz rupturu Ahilove tetive najtežu košarkašku ozljedu. Hrvatski košarkaš ovog će tjedna biti podvrgnut operaciji, a predviđeno vrijeme oporavka za takvu ozljedu je između šest i devet mjeseci. Zbog svoje visine (208 centimetara) njegov će oporavak vjerojatnije trajati devet nego šest mjeseci. 

LOŠE VIJESTI Šarić obavio magnet: Ozlijedio križne i kolateralne ligamente

'Šiši' je u prošloj sezoni propustio 22 utakmice, ponajviše zbog ozljede gležnja, a ovo će biti njegovo najduže izbivanje s parketa, a košarkaši se često ne vrate 'isti' nakon takve ozljede.

Dario je u protekloj sezoni prosječno ubacio 8,7 poena uz 3,8 skokova i 1,3 asistencije. Njegovi Sunsi su regularni dio sezone završili na drugom mjestu Zapadne konferencije te su senzacionalno došli do finala izbacivši LA Lakerse, Denver Nuggetse i LA Clipperse. U finalu su u šest utakmica bolji bili Milwaukee Bucksi predvođeni Giannisom Antetokounmpom koji su preokrenuli 2-0 Sunsa.

VIDEO: FINALE JE NA 2-2 Kamo si krenuo? Greek Freak je 'bananom' vratio Buckse u igru

Ova vijest zasigurno je rastužila i hrvatskog izbornika Veljka Mršića koji je računao na Šarićevu pomoć na Eurobasketu koji će se održati od 1. do 18. rujna u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj. Eurobasket se trebao održati ove godine, ali je pomaknut zbog Olimpijskih igara. Europsko košarkaško prvenstvo je za više od godinu, pa kako se neće do tada vratiti? Vjerojatno hoće, ali će bit izvan svake forme i natjecateljskog ritma, a pitanje je hoće li ga klub uopće pustiti u takvom stanju u reprezentaciju.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • More22 03.08.2021.

    Da.....ja sam slomio zglob,trimaleolarna fraktura desnog gležnja.....6 mjeseci ležanja.Nismi smio stati na nogu.Znači,svi mišići propali,sve se poremetilo. On,da je pametan,nastaviti sa treninzima cijelog tijela koliko i kako god može jer će i 6 i 9 mjeseci jako brzo proći.Ja sam sada već 8 mjeseci od ozljede.Prošlo da si rekao riječ "keks." Nakon toga on opet može kvalitetno igrati slijedeći još 10 godina. Sretno,Šiši!!!!

  • nap 02.08.2021.

    Sunsi ce ga se rijesiti

  • 02.08.2021.

    Ovaj saric ... on mi inace izgleda toliko nekoordiniran da je pravo cudo da se prije nije ovako ozljedio...

Komentiraj...
Vidi sve komentare