To je to što me zanima!

Kakav Šoković! Srbi vrište: 'Ova bruka Australije živeće doveka'

Argumenti odvjetnika Vlade bili su na "klimavim nogama", ali očigledno je Novak postao opasnost po čitav politički vrh Australije i jednostavno nije mu smjelo biti dopušteno da igra na Australian openu, pišu srpski mediji
Vidi originalni članak

Nakon 12 dana sapunice, sada je potpuno jasno. Novak Đoković neće nastupiti na ovogodišnjem Australian Openu i tamošnje vlasti će ga u što kraćem roku deportirati iz države!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rezultat je to suđenja i odluke koju su donijela trojica saveznih sudaca jednoglasno podržavši odluku ministra Alexa Hawkea koji je odbio vizu Đokoviću iskoristivši svoju ovlast prema članku Zakona o migracijama. Saslušanje je trajalo pet sati, ali na kraju srpski tenisač mora napustiti državu u kojoj je osvojio devet Grand Slamova. Detalje cijelog slučaja suci će objaviti u narednim satima. 

UŽIVO IZ AUSTRALIJE 

Srpska javnost sa strepnjom je čekala vijesti o odluci suda, a kada je ona stigla... Nisu štedjeli na riječima. 

- Skandal! Sramotna odluka! Ova bruka države Australije živjet će dovijeka. Bez ijednog argumenta i razloga izbacili su Novaka iz države. Tog Novaka koji je toliko toga donio Australiji... Sud nije objasnio svoju odluku (dostavit će u toku dana obrazloženje), a i sada nema što objašnjavati. Ovdje je sve jasno da je politika pobijedila - piše Kurir. 

Da je ovo sve politička igra koju Novak nije mogao preživjeti, slaže se i Telegraf.

GLEDAJTE UŽIVO IZ AUSTRALIJE:

- Argumenti odvjetnika Vlade bili su na "klimavim nogama", ali očigledno je Novak postao opasnost po čitav politički vrh Australije i jednostavno nije mu smjelo biti dopušteno da igra na Australian openu, jer bi to bila sramota i poraz vlasti u Australiji.

Informer je otišao na trag Novakovog oca Srđana pa optužio Australce da Novaka razapinju. 

- Ološi, bijednici, ovog čovjeka razapinjete. 

Nakon cijele drame koja je trajala 12 dana, sada je sasvim jasno kako Novak neće nastupiti na Australian Openu. Po dolasku u Melbourne mu nisu odobrili vizu, bio je četiri dana zatvoren u hotelu za izbjeglice da bi u konačnici ipak pobijedio na sudu. Sudac Anthony Kelly je donio odluku u njegovu korist i vratio mu vizu. Ipak, ministar za imigraciju Alex Hawke je iskoristio svoje pravo te je nakon četiri dana poništio Novakovu vizu. Uslijedila je nova parnica na sudu, no konačni epilog svega je da srpski tenisač mora napustiti Australiju.

I ne samo to. Prijeti mu zabrana dolaska od dvije godine. To vrlo vjerojatno znači kako je prošle godine po posljednji put nastupio na Australian Openu. 

Idi na 24sata

Komentari 101

  • POMOCNI RADNIK 16.01.2022.

    pratim sva svjetska dogadjanja, ovo je od isusovog rodjenja najveci poraz srpstva ..tata kaze prezivelo dete 50 metaka i vraca se ziv i zdrav..a australci sad nek placu..ostace i bez milijun srba koji su najavili povratak u srbiju...

  • POTPEC 16.01.2022.

    Šta je kuva je i zakuva. Sada neka kusa.

  • madcat 16.01.2022.

    Jergovic je najpametnije opisao ove komentare.

Komentiraj...
Vidi sve komentare