To je to što me zanima!

Kaos u Szegedu. Hrvatskoj su isključili trojicu, Mandiću plavi karton, navijači vikali 'cigani'

Vatreno je bilo u završnici rukometne utakmice na startu Eura u Mađarskoj, nakon što je Hrvatska u istom napadu ostala bez trojice igrača. Hrvatski navijači bacali su čaše na parket
Vidi originalni članak

Nevjerojatna situacija dogodila se u 47. minuti utakmice Hrvatske i Francuske, u prvom kolu Europskoga rukometnog prvenstva u Pick Areni u Szegedu.

Hrvatska je minutu i 47 sekundi igrala s čak trojicom igrača manje, u trenutku kad se približila na samo dva gola zaostatka (21-19).

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo nakon utakmice

Nakon isključenja Zvonimira Srne, izravan crveni karton dobio je David Mandić jer je desnom rukom udario Kentina Mahéa pod bradu.

I ne samo to, češki suci Vaclav Horaček i Jiri Novotny nakon gledanja snimke pokazali su mu i plavi karton, što znači da će disciplinskom sucu podnijeti poseban izvještaj, a on će moći odlučiti o strožoj kazni za Mandića.

- Bilo je nekih tenzija, ali s moje strane nije bilo namjere. Spustio je težište dolje i to je izravan crveni karton. Što je najgore, i plavi sam dobio. Ne mogu ništa prejudicirati, ali nije bilo namjere. Suđenje? To trebaju drugi gledati. Ja uopće neću to komentirati. Neka više sile to komentiraju - rekao je Mandić za RTL nakon utakmice.

Nikola Karabatić krenuo je u obračun s hrvatskim rukometašima, dvije čaše doletjele su na parket. Igra je ipak relativno brzo nastavljena, a Benoit Kounkoud ušao je s desnog krila i Ivan Pešić obranio mu je šut.

Češki suci pokazali su na sedmerac iako je Lovro Mihić stajao ukopan. Hrvatski navijači bili su bijesni, s tribina se čulo "cigani, cigani".

Hugo Descat zabio je sedmerac, a Hrvatska je do kraja teškog razdoblja igrala bez golmana i sa samo četiri igrača u kolu. Nije uspjela zabiti, a primila je još jedan gol preko Kounkouda.

Bio je to trenutak koji je prelomio utakmicu, Francuzi su do kraja povećali prednost i pobijedili 27-22. Hrvatska u subotu od 20.30 igra iduću utakmicu protiv Srbije, koja je ranije u četvrtak pobijedila Ukrajinu 31-23.

- Prvih 10 minuta ušli smo jako loše. Kad je Srna ušao, skupili smo obranu 5-1 koja je bila gusta. Nismo imali šanse što se tiče napadačke kvalitete Francuza. Smanjili smo na dva razlike, ali u drugom dijelu uništili su nas tranzicijom i otišla je utakmica u drugom smjeru - dodao je Mandić.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Aktivirani Korisnik 14.01.2022.

    Kako su u crnima divljastvo budi odma na jave povike, previse je blizu njihova proslost, nedavno su bili u drugim ulogama.....

  • sinisabudimir 14.01.2022.

    Nismo se ni nadali boljem !? Neki trebaju trenirati boks ! Katastrofa !

  • 14.01.2022.

    Kakvi sudci krivi? Ljudi o cemu pricate? Uz to da smo 10 puta losiji od Francuske smo se i sami pobijedili sa greskama iz U12 Igra jedna velika 0! U napadu bezidejni,tranzicije bez,koraci 2 puta svirani,5 prodanih lopti,4 zicera 1 na 1 promasena,toliko gresaka koje se ni kadetima ne smiju dogadjat,previse respekta prema protivniku,u grcu i strahu,obrane nije bilo,a opcenito sama igra standardno spora za razliku od bilo koje druge momcadi…Ukratko nadigrali nas francuzi u svakom segmentu rukometne igre….nadajmo se u velike promjene jer u suprotnom grupu ne prolazimo…

Komentiraj...
Vidi sve komentare