Obavijesti

Sport

Komentari 76

Kaos u Szegedu. Hrvatskoj su isključili trojicu, Mandiću plavi karton, navijači vikali 'cigani'

Kaos u Szegedu. Hrvatskoj su isključili trojicu, Mandiću plavi karton, navijači vikali 'cigani'
4

Vatreno je bilo u završnici rukometne utakmice na startu Eura u Mađarskoj, nakon što je Hrvatska u istom napadu ostala bez trojice igrača. Hrvatski navijači bacali su čaše na parket

VIDEO

Nevjerojatna situacija dogodila se u 47. minuti utakmice Hrvatske i Francuske, u prvom kolu Europskoga rukometnog prvenstva u Pick Areni u Szegedu.

Hrvatska je minutu i 47 sekundi igrala s čak trojicom igrača manje, u trenutku kad se približila na samo dva gola zaostatka (21-19).

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo nakon utakmice

Nakon isključenja Zvonimira Srne, izravan crveni karton dobio je David Mandić jer je desnom rukom udario Kentina Mahéa pod bradu.

I ne samo to, češki suci Vaclav Horaček i Jiri Novotny nakon gledanja snimke pokazali su mu i plavi karton, što znači da će disciplinskom sucu podnijeti poseban izvještaj, a on će moći odlučiti o strožoj kazni za Mandića.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group C - Croatia v France EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group C - Croatia v France

- Bilo je nekih tenzija, ali s moje strane nije bilo namjere. Spustio je težište dolje i to je izravan crveni karton. Što je najgore, i plavi sam dobio. Ne mogu ništa prejudicirati, ali nije bilo namjere. Suđenje? To trebaju drugi gledati. Ja uopće neću to komentirati. Neka više sile to komentiraju - rekao je Mandić za RTL nakon utakmice.

Nikola Karabatić krenuo je u obračun s hrvatskim rukometašima, dvije čaše doletjele su na parket. Igra je ipak relativno brzo nastavljena, a Benoit Kounkoud ušao je s desnog krila i Ivan Pešić obranio mu je šut.

Češki suci pokazali su na sedmerac iako je Lovro Mihić stajao ukopan. Hrvatski navijači bili su bijesni, s tribina se čulo "cigani, cigani".

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group C - Croatia v France

Hugo Descat zabio je sedmerac, a Hrvatska je do kraja teškog razdoblja igrala bez golmana i sa samo četiri igrača u kolu. Nije uspjela zabiti, a primila je još jedan gol preko Kounkouda.

Bio je to trenutak koji je prelomio utakmicu, Francuzi su do kraja povećali prednost i pobijedili 27-22. Hrvatska u subotu od 20.30 igra iduću utakmicu protiv Srbije, koja je ranije u četvrtak pobijedila Ukrajinu 31-23.

- Prvih 10 minuta ušli smo jako loše. Kad je Srna ušao, skupili smo obranu 5-1 koja je bila gusta. Nismo imali šanse što se tiče napadačke kvalitete Francuza. Smanjili smo na dva razlike, ali u drugom dijelu uništili su nas tranzicijom i otišla je utakmica u drugom smjeru - dodao je Mandić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja