To je to što me zanima!

Karabatić se i u 38. godini baca kao mladić, 18. put u polufinalu: 'Rekao sam si: Boljet će, ali...'

Rekao sam sebi da ne možemo tek tako završiti turnir, kazao je legendarni Francuz nakon pobjede nad Danskom, a pomoćnik izbornika dodao: "Za*ebali smo protiv Islanda, nismo htjeli ponovno"
Vidi originalni članak

Dok se Hrvatska olako odriče nekih igrača u tridesetima, Francuska s tim nema nikakvih problema, a najbolji primjer za to je Nikola Karabatić, jedan od najvećih rukometaša u povijesti, koji je u 38. godini odvukao "tricolore" u polufinale Europskog prvenstva u Budimpešti.

Igrač PSG-a hrvatsko-srpskih korijena zabio je Dancima tri gola u preokretu za pobjedu 30-29 iako su 11 minuta prije kraja Francuzi bili u minusu 27-22. U 18. godini reprezentativne karijere osigurao je nevjerojatno 18. polufinale velikih natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski navijači nakon Francuske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Posebno je zanimljivo bilo vidjeti kako se Karabatić u samoj završnici utakmice baca na loptu na centru kao da je pitanje života i smrti.

- Rekao sam sebi da ne možemo tek tako završiti turnir. Kad je lopta bila na podu, bacio sam se na nju. Rekao sam si: "Znam, boljet će me sve, ali će me podsjećati na nešto lijepo" - kazao je Karabatić i ukratko objasnio zašto i dalje traje na visokom nivou.

Nedavno se oporavio od kidanja ligamenata u koljenu, prebolio je korona virus, i to dvaput u samo mjesec dana. Ne misli stati, iduća je misija finale, a protivnik Švedska u petak od 20.30 (RTL). U prvom polufinalu igrat će Danska i Španjolska (18 sati, RTL 2).

Izbornik: Za*ebali smo jednom, nismo htjeli opet

- Loše smo krenuli u utakmicu, sve je Danskoj išlo u prilog. Na poluvremenu smo si rekli da imamo 30 minuta da popravimo dojam, da na koncu ne žalimo ni za čim. Morali smo nastaviti vjerovati u sebe i ono što činimo. Borili smo se do kraja, oni su počeli sumnjati i zato smo uspjeli - objasnio je Karabatić i nastavio:

- Od početka ovog covid Eura, imali smo razne vijesti o zaraženima. Danas je to bio Nicolas Tournat. Prošli smo kroz sva stanja, u prvom krugu sve je bilo dobro, euforija, a onda nas je Island spustio na zemlju. Digli smo glave protiv Crne Gore, a danas smo mogli odustati i prestati se boriti. Ali nismo i to je pokazalo koliko smo mentalno jaki.

Pomoćnik Erick Mathe, koji je zamijenio izbornika Guillaumea Gillea, koji je još pozitivan na covid, izrekao je sličnu stvar malo brutalnijim rječnikom.

- Nismo željeli ponovno proživjeti utakmicu protiv Islanda. Promijenili smo energiju, golmani su u završnici obranili bitne lopte, a rezultat na kraju potvrđuje sve što radimo. Za*ebali smo protiv Islanda, nismo htjeli da se to ponovi - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Skychaser 28.01.2022.

    Sigurno jedan od najboljih igrača u povijesti rukometa,legenda,i jedna dobra i pozitivna osoba.👏

  • KLM0810 27.01.2022.

    Srbin je to! Neuništiv!

  • lopovi od 1902 27.01.2022.

    Sam vrh u povijesti rukometa... Strasan igrač...

Komentiraj...
Vidi sve komentare