Obavijesti

Sport

Komentari 26

Karabatić se i u 38. godini baca kao mladić, 18. put u polufinalu: 'Rekao sam si: Boljet će, ali...'

Karabatić se i u 38. godini baca kao mladić, 18. put u polufinalu: 'Rekao sam si: Boljet će, ali...'
6

Rekao sam sebi da ne možemo tek tako završiti turnir, kazao je legendarni Francuz nakon pobjede nad Danskom, a pomoćnik izbornika dodao: "Za*ebali smo protiv Islanda, nismo htjeli ponovno"

VIDEO

Dok se Hrvatska olako odriče nekih igrača u tridesetima, Francuska s tim nema nikakvih problema, a najbolji primjer za to je Nikola Karabatić, jedan od najvećih rukometaša u povijesti, koji je u 38. godini odvukao "tricolore" u polufinale Europskog prvenstva u Budimpešti.

Igrač PSG-a hrvatsko-srpskih korijena zabio je Dancima tri gola u preokretu za pobjedu 30-29 iako su 11 minuta prije kraja Francuzi bili u minusu 27-22. U 18. godini reprezentativne karijere osigurao je nevjerojatno 18. polufinale velikih natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski navijači nakon Francuske

Pokretanje videa...

Navijači nakon Francuske 09:27

Posebno je zanimljivo bilo vidjeti kako se Karabatić u samoj završnici utakmice baca na loptu na centru kao da je pitanje života i smrti.

- Rekao sam sebi da ne možemo tek tako završiti turnir. Kad je lopta bila na podu, bacio sam se na nju. Rekao sam si: "Znam, boljet će me sve, ali će me podsjećati na nešto lijepo" - kazao je Karabatić i ukratko objasnio zašto i dalje traje na visokom nivou.

Nedavno se oporavio od kidanja ligamenata u koljenu, prebolio je korona virus, i to dvaput u samo mjesec dana. Ne misli stati, iduća je misija finale, a protivnik Švedska u petak od 20.30 (RTL). U prvom polufinalu igrat će Danska i Španjolska (18 sati, RTL 2).

Budimpešta: Francuska slavi nakon velikog povratka i odlaska u polufinale EHF-a

Izbornik: Za*ebali smo jednom, nismo htjeli opet

- Loše smo krenuli u utakmicu, sve je Danskoj išlo u prilog. Na poluvremenu smo si rekli da imamo 30 minuta da popravimo dojam, da na koncu ne žalimo ni za čim. Morali smo nastaviti vjerovati u sebe i ono što činimo. Borili smo se do kraja, oni su počeli sumnjati i zato smo uspjeli - objasnio je Karabatić i nastavio:

- Od početka ovog covid Eura, imali smo razne vijesti o zaraženima. Danas je to bio Nicolas Tournat. Prošli smo kroz sva stanja, u prvom krugu sve je bilo dobro, euforija, a onda nas je Island spustio na zemlju. Digli smo glave protiv Crne Gore, a danas smo mogli odustati i prestati se boriti. Ali nismo i to je pokazalo koliko smo mentalno jaki.

Francuska razbila jednog od protivnika Hrvatske

Pomoćnik Erick Mathe, koji je zamijenio izbornika Guillaumea Gillea, koji je još pozitivan na covid, izrekao je sličnu stvar malo brutalnijim rječnikom.

- Nismo željeli ponovno proživjeti utakmicu protiv Islanda. Promijenili smo energiju, golmani su u završnici obranili bitne lopte, a rezultat na kraju potvrđuje sve što radimo. Za*ebali smo protiv Islanda, nismo htjeli da se to ponovi - kazao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja