To je to što me zanima!

Karačić svojim Šibenčanima: Sretno vam bilo protiv Istre...

Dvojica trener najavili su današnji ogled, koji počinje u Varaždinu u 19 sati (HNTV) kao spektakl dostojan prvoligaškog nogometa. Trener Varaždinaca najavljuje 9000 gledatelja
Vidi originalni članak

U derbiju Druge HNL dva nekadašnja prvoligaša danas će u Varaždinu rješavati pitanje povratka u društvo najboljih. Spektakl se najavljuje već danima, igrači obje momčadi s nestrpljenjem očekuju start utakmice, na tribinama će se okupiti gotovo 10.000 gledatelja, a s posebnim emocijama susret očekuju i dva trenera. Pogotovo Branko Karačić, koji je u prošlosti sjedio na klupi Šibenika, štoviše, odveo ga je i do najvećeg klupskog uspjeha - plasmana u finale kupa - a danas sjedi na suprotnoj klupi. Iako se neizvjesnost može produžiti i na zadnje kolo, obojica vjeruju da bi pobjedom u današnjem derbiju riješili pitanje plasmana u Prvu ligu, dok bi poraženi imao priliku isto izboriti u kvalifikacijama s Istrom. Obojici trenera postavili smo deset istih pitanja, a odgovori su i te kako zanimljivi:

1. Tko je po vama favorit u današnjem ogledu?

Karačić: Na našem terenu nitko protiv nas nije bio favorit, pa neće biti ni Šibenik. Mi smo favoriti u današnjoj utakmici. 

Perković: Nema izrazitog favorita, bez obzira na to što se igra na njihovom terenu, po meni je to i dalje 50-50.

2. Koja je momčad bolja?

Karačić: Pozicija na ljestvici, posljednji rezultati i igrački kadar sugeriraju da je Varaždin bolja momčad. 

Perković: Po mom mišljenju mi smo bolja momčad, samo to moramo sutra i pokazati na terenu. 

3. Tko je trenutno u boljoj formi?

Karačić: Šibenik je bio u boljoj formi u jesenskom dijelu sezone, no mi smo ih stigli i prestigli i mislim da smo cijelo proljeće mi u boljoj formi. 

Perković: Rezultati sugeriraju da su oni trenutno u boljoj formi, no po meni to nije presudno. Ovo je specifična utakmica, poput finala turnira, pobjednik osvaja... 

4. Što bi moglo presuditi pobjednika?

Karačić: Presudit će naša trenutna forma, obiteljska atmosfera u svlačionici i pune tribine naših navijača koji će nas doći podržati. 

Perković: Pretpostavljam da će utakmica biti teška, a u takvim utakmicama može presuditi i mala dekoncentracija, jedna pogreška.... Mislim da će ovo biti utakmica na kojoj pasti biti puno golova. 

5. Tko će se bolje snaći pred punim tribinama, najave govore o 6-7.000 navijača obje momčadi?

Karačić: Neće biti 6-7.000, nego možda čak i 9.000 gledatelja, i to uglavnom naših, koji će sigurno biti veliki poticaj za moje igrače. Tolika posjeta na utakmici Druge lige, pa makar i ovako važnoj, velika je stvar za hrvatski nogomet. 

Perković: Osim na Poljudu ni na prvoligaškim utakmicama se ne okupi toliko gledatelja, tako da je to sjajno za sve nas. U takvoj atmosferi voljni momenat igrača je na vrhuncu. Domaćin će naravno imati veću podršku, ali bit će dosta i naših Funcuta. 

6. Iz oba tabora bilo je dosta primjedbi na suđenje u drugom dijelu sezone, imate li povjerenja u Frana Jovića?

Karačić: Puno muka smo već prošli kroz ovu sezonu, a vjerujem da će tako biti i danas na povratku u prvoligaško društvo. U sudca imam povjerenja, ali najviše u svoje igrače i sebe. 

Perković: Imam povjerenje u Jovića, neka sudi najbolje što zna, vjerujem da se nakon utakmice neće pričati o suđenju. 

7. Što bi za vaš klub i igrače značio povratak u Prvu ligu?

Karačić: Značilo bi nam jako puno da opet igramo protiv najvećih hrvatskih klubova, ali značilo bi to i za hrvatski nogomet, jer Varaždin je iznjedrio puno kvalitetnih igrača, ovdje se uvijek igrao lijep nogomet. Povratak u Prvu ligu je novi život za sve nas. 

Perković: Ogromna je razlika između Prve i Druge lige, kao prvoligaši puno bi lakše egzistirali, lakše bi dolazili do sredstava, a Prva liga je puno bolji poligon za pokazivanje mladih igrača kojih mi imamo dosta u sastavu.

8. U slučaju lošeg ishoda ostaje vam popravni protiv Istre. Imate li vi ili konkurent šansi da se kroz kvalifikacije izborite za povratak u Prvu ligu? 

Karačić: Šibenik je moj klub, s njim sam igrao finale kupa i sigurno da im želim da se preko Istre plasiraju u Prvu ligu. Mislim da oni imaju kvalitetu za to. 

Perković: Fokusirani smo isključivo na ovu utakmicu, ne razmišljamo o Istri jer smo uvjereni da ćemo danas pobijediti u Varaždinu, a njima želimo da se kroz kvalifikacije plasiraju u Prvu ligu. 

9.  Bi li vas zadovoljio remi, pa da odluka padne u zadnjem kolu? 

Karačić: Sve što možeš napraviti danas ne ostavljaj za sutra. Imamo priliku, igramo kod kuće, pred našim navijačima, i želimo to danas riješiti u izravnom dvoboju. 

Perković: Znam da je Varaždin ispred nas što sugerira da bi njima remi više odgovarao, no zašto ne bi odgovarao i nama. Mi u zadnjem kolu kući čekamo Dinamo II, a oni moraju na najneugodnije gostovanje u Sesvete, i vjerujem da ćemo mi u zadnjem kolu lakše do pobjede od njih. 

10. Što mislite o kolegi Perkoviću/Karačiću?

Karačić: O kolegi Perkoviću mislim sve najbolje i želim mu svu sreću u kvalifikacijama protiv Istre. 

Perković:  Kolega Karačić je dobar čovjek, odličan trener, što je pokazao radeći i u hrvatskom nogometu, i u inozemstvu, na koncu, dokazao se i kao trener Šibenika. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 18.05.2019.

    Varazdin ce bit prvi al sibenik kroz dosatne moze u prvu ligu.ovo im je jedna od zadnjih sansi jer se ukidaju dodatne samo ce prvi moc u prvu ligu.u sibeniku su nedavno rekli ako oni imaju 300 gledatelja a varazdin 1000-2000 po utakmici mozda bolje da varazdin ide u prvu ligu.

  • ante216 18.05.2019.

    Ajmo braco Sibencani bbb

  • MODERN TALKING 18.05.2019.

    sibenik neka ude i nek se obnovi veliko prijateljstvo hajduka i sibenika iz proslosti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare