Obavijesti

Sport

Komentari 26

Karačić svojim Šibenčanima: Sretno vam bilo protiv Istre...

Karačić svojim Šibenčanima: Sretno vam bilo protiv Istre...
1

Dvojica trener najavili su današnji ogled, koji počinje u Varaždinu u 19 sati (HNTV) kao spektakl dostojan prvoligaškog nogometa. Trener Varaždinaca najavljuje 9000 gledatelja

VIDEO

U derbiju Druge HNL dva nekadašnja prvoligaša danas će u Varaždinu rješavati pitanje povratka u društvo najboljih. Spektakl se najavljuje već danima, igrači obje momčadi s nestrpljenjem očekuju start utakmice, na tribinama će se okupiti gotovo 10.000 gledatelja, a s posebnim emocijama susret očekuju i dva trenera. Pogotovo Branko Karačić, koji je u prošlosti sjedio na klupi Šibenika, štoviše, odveo ga je i do najvećeg klupskog uspjeha - plasmana u finale kupa - a danas sjedi na suprotnoj klupi. Iako se neizvjesnost može produžiti i na zadnje kolo, obojica vjeruju da bi pobjedom u današnjem derbiju riješili pitanje plasmana u Prvu ligu, dok bi poraženi imao priliku isto izboriti u kvalifikacijama s Istrom. Obojici trenera postavili smo deset istih pitanja, a odgovori su i te kako zanimljivi:

1. Tko je po vama favorit u današnjem ogledu?

Karačić: Na našem terenu nitko protiv nas nije bio favorit, pa neće biti ni Šibenik. Mi smo favoriti u današnjoj utakmici. 

Perković: Nema izrazitog favorita, bez obzira na to što se igra na njihovom terenu, po meni je to i dalje 50-50.

2. Koja je momčad bolja?

Karačić: Pozicija na ljestvici, posljednji rezultati i igrački kadar sugeriraju da je Varaždin bolja momčad. 

Perković: Po mom mišljenju mi smo bolja momčad, samo to moramo sutra i pokazati na terenu. 

3. Tko je trenutno u boljoj formi?

Karačić: Šibenik je bio u boljoj formi u jesenskom dijelu sezone, no mi smo ih stigli i prestigli i mislim da smo cijelo proljeće mi u boljoj formi. 

Perković: Rezultati sugeriraju da su oni trenutno u boljoj formi, no po meni to nije presudno. Ovo je specifična utakmica, poput finala turnira, pobjednik osvaja... 

4. Što bi moglo presuditi pobjednika?

Karačić: Presudit će naša trenutna forma, obiteljska atmosfera u svlačionici i pune tribine naših navijača koji će nas doći podržati. 

Perković: Pretpostavljam da će utakmica biti teška, a u takvim utakmicama može presuditi i mala dekoncentracija, jedna pogreška.... Mislim da će ovo biti utakmica na kojoj pasti biti puno golova. 

 

5. Tko će se bolje snaći pred punim tribinama, najave govore o 6-7.000 navijača obje momčadi?

Karačić: Neće biti 6-7.000, nego možda čak i 9.000 gledatelja, i to uglavnom naših, koji će sigurno biti veliki poticaj za moje igrače. Tolika posjeta na utakmici Druge lige, pa makar i ovako važnoj, velika je stvar za hrvatski nogomet. 

Perković: Osim na Poljudu ni na prvoligaškim utakmicama se ne okupi toliko gledatelja, tako da je to sjajno za sve nas. U takvoj atmosferi voljni momenat igrača je na vrhuncu. Domaćin će naravno imati veću podršku, ali bit će dosta i naših Funcuta. 

6. Iz oba tabora bilo je dosta primjedbi na suđenje u drugom dijelu sezone, imate li povjerenja u Frana Jovića?

Karačić: Puno muka smo već prošli kroz ovu sezonu, a vjerujem da će tako biti i danas na povratku u prvoligaško društvo. U sudca imam povjerenja, ali najviše u svoje igrače i sebe. 

Perković: Imam povjerenje u Jovića, neka sudi najbolje što zna, vjerujem da se nakon utakmice neće pričati o suđenju. 

7. Što bi za vaš klub i igrače značio povratak u Prvu ligu?

Karačić: Značilo bi nam jako puno da opet igramo protiv najvećih hrvatskih klubova, ali značilo bi to i za hrvatski nogomet, jer Varaždin je iznjedrio puno kvalitetnih igrača, ovdje se uvijek igrao lijep nogomet. Povratak u Prvu ligu je novi život za sve nas. 

Perković: Ogromna je razlika između Prve i Druge lige, kao prvoligaši puno bi lakše egzistirali, lakše bi dolazili do sredstava, a Prva liga je puno bolji poligon za pokazivanje mladih igrača kojih mi imamo dosta u sastavu.

8. U slučaju lošeg ishoda ostaje vam popravni protiv Istre. Imate li vi ili konkurent šansi da se kroz kvalifikacije izborite za povratak u Prvu ligu? 

Karačić: Šibenik je moj klub, s njim sam igrao finale kupa i sigurno da im želim da se preko Istre plasiraju u Prvu ligu. Mislim da oni imaju kvalitetu za to. 

Perković: Fokusirani smo isključivo na ovu utakmicu, ne razmišljamo o Istri jer smo uvjereni da ćemo danas pobijediti u Varaždinu, a njima želimo da se kroz kvalifikacije plasiraju u Prvu ligu. 

9.  Bi li vas zadovoljio remi, pa da odluka padne u zadnjem kolu? 

Karačić: Sve što možeš napraviti danas ne ostavljaj za sutra. Imamo priliku, igramo kod kuće, pred našim navijačima, i želimo to danas riješiti u izravnom dvoboju. 

Perković: Znam da je Varaždin ispred nas što sugerira da bi njima remi više odgovarao, no zašto ne bi odgovarao i nama. Mi u zadnjem kolu kući čekamo Dinamo II, a oni moraju na najneugodnije gostovanje u Sesvete, i vjerujem da ćemo mi u zadnjem kolu lakše do pobjede od njih. 

10. Što mislite o kolegi Perkoviću/Karačiću?

Karačić: O kolegi Perkoviću mislim sve najbolje i želim mu svu sreću u kvalifikacijama protiv Istre. 

Perković:  Kolega Karačić je dobar čovjek, odličan trener, što je pokazao radeći i u hrvatskom nogometu, i u inozemstvu, na koncu, dokazao se i kao trener Šibenika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao