To je to što me zanima!

Khabib se vratio! Dagestanac na prvom treningu nakon smrti oca

Nešto više od tri tjedna nakon što je Abdulmanap Nurmagomedov (57) umro u Moskvi, njegov sin Khabib (31) vratio se treninzima. Prvak u lakoj kategoriji UFC-a kreće s novim životnim poglavljem, bez oca i trenera
Vidi originalni članak

Neće mu biti lako, ali 'dagestanski orao' mora krenuti dalje. Khabib Nurmagomedov (31) opet je navukao rukavice, prvi put nakon smrti oca i trenera Abdulmanapa (57). Predsjednik UFC-a Dana White dao mu je vremena koliko želi da se na dostojan način oprosti od oca prije nego što se vrati u kavez.

EMOTIVNA PORUKA Khabib se prvi put javio nakon smrti oca: 'Naučio si me svemu'

Podsjetimo, otac UFC-ovog prvaka, je krajem travnja završio u bolnici zbog simptoma upale pluća i gripe, ali zapravo je imao problema sa srcem te mu je na kraju dijagnosticiran srčani udar. Kako je javila Russia Today, Abdulmanap je preminuo 3. srpnja u Moskvi od posljedice komplikacija nakon operacija zbog zaraze korona virusom.

No, Justin Gaethje (31) osvojio je privremenu titulu prvaka lake kategorije protiv Tonya Fergusona (36) i čeka svoju priliku za ujedinjenje titula prvaka lake kategorije. Pretpostavlja se da bi se borba trebala održati do kraja godine i to na UFC-ovom Fight Islandu u Abu Dhabiju. Bit će to prva borba da kraj Khabiba neće biti otac i dugogodišnji trener Abdulmanap. 

Zahvalio je prvak na podršci svima koji su bili uz njega u ovim teškim trenutcima, a želi nastaviti dalje s očevom ostavštinom.

- Bio je moj savjetnik i velika podrška. Inspirirao me, davao energiju za pobjedama i znao je kako što postići. Od običnih dječaka napravio je svjetske prvake s minimalnim resursima, a sve što smo trebali je - učiti - rekao je Nurmagomedov.

Bio je Khabibov trener od malih nogu te u njegovom kutu u borbama. Zaslužan je za to što se Khabib smatra jednim od najvećih boraca svih vremena.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • I_v_a_n 29.07.2020.

    Ok sve je to super ali nije nikakvo cudo. Svaki dan ljudi gube roditelje/bracu i ostale drage pa se nakon dan-dva vracaju na posao...koja je poanta ovog clanka?

  • Lionel Jakoliš 27.07.2020.

    G.O.A.T. 🐐

Komentiraj...
Vidi sve komentare