Obavijesti

Sport

Komentari 3

Khabib se vratio! Dagestanac na prvom treningu nakon smrti oca

Khabib se vratio! Dagestanac na prvom treningu nakon smrti oca

Nešto više od tri tjedna nakon što je Abdulmanap Nurmagomedov (57) umro u Moskvi, njegov sin Khabib (31) vratio se treninzima. Prvak u lakoj kategoriji UFC-a kreće s novim životnim poglavljem, bez oca i trenera

VIDEO

Neće mu biti lako, ali 'dagestanski orao' mora krenuti dalje. Khabib Nurmagomedov (31) opet je navukao rukavice, prvi put nakon smrti oca i trenera Abdulmanapa (57). Predsjednik UFC-a Dana White dao mu je vremena koliko želi da se na dostojan način oprosti od oca prije nego što se vrati u kavez.

Khabib se prvi put javio nakon smrti oca: 'Naučio si me svemu'
Khabib se prvi put javio nakon smrti oca: 'Naučio si me svemu'

Podsjetimo, otac UFC-ovog prvaka, je krajem travnja završio u bolnici zbog simptoma upale pluća i gripe, ali zapravo je imao problema sa srcem te mu je na kraju dijagnosticiran srčani udar. Kako je javila Russia Today, Abdulmanap je preminuo 3. srpnja u Moskvi od posljedice komplikacija nakon operacija zbog zaraze korona virusom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stay ready

Objavu dijeli Ali (@aliabdelaziz000)

No, Justin Gaethje (31) osvojio je privremenu titulu prvaka lake kategorije protiv Tonya Fergusona (36) i čeka svoju priliku za ujedinjenje titula prvaka lake kategorije. Pretpostavlja se da bi se borba trebala održati do kraja godine i to na UFC-ovom Fight Islandu u Abu Dhabiju. Bit će to prva borba da kraj Khabiba neće biti otac i dugogodišnji trener Abdulmanap. 

Zahvalio je prvak na podršci svima koji su bili uz njega u ovim teškim trenutcima, a želi nastaviti dalje s očevom ostavštinom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Quran 17:23-24. And your Lord has decreed that you not worship except Him, and to parents, good treatment. Whether one or both of them reach old age [while] with you, say not to them [so much as], "uff," and do not repel them but speak to them a noble word. And lower to them the wing of humility out of mercy and say, "My Lord, have mercy upon them as they brought me up [when I was] small." - ‎۞ وَقَضَىٰ رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا ۚ إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِندَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُل لَّهُمَا أُفٍّ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُل لَّهُمَا قَوْلًا كَرِيمًا ‎وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَقُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِي صَغِيرًا Сура «аль-Исра’» 23-24 аяты. Всевышний говорит: Твой Господь предписал вам не поклоняться никому, кроме Него, и делать добро родителям. Если один из родителей или оба достигнут старости, то не говори им: «Тьфу!». - не кричи на них и обращайся к ним почтительно. Склони пред ними крыло смирения по милосердию своему и говори: «Господи! Помилуй их, ведь они растили меня ребенком». Тебя будет не хватать Отец, ты был Отцом, другом, братом и тренером в одном лице. Ты научил меня практически всему что я умею, надеюсь ты был доволен мною. Ведь в довольстве родителей довольство Аллаха.

Objavu dijeli Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov)

- Bio je moj savjetnik i velika podrška. Inspirirao me, davao energiju za pobjedama i znao je kako što postići. Od običnih dječaka napravio je svjetske prvake s minimalnim resursima, a sve što smo trebali je - učiti - rekao je Nurmagomedov.

Bio je Khabibov trener od malih nogu te u njegovom kutu u borbama. Zaslužan je za to što se Khabib smatra jednim od najvećih boraca svih vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani