To je to što me zanima!

Koliku je premiju zaradio HNS nakon ovogodišnje Lige nacija?

Dvostruko veći novac slio se u blagajnu saveza nakon osvajanja bronce u Katru, ali ni ova nagrada nije za baciti. Pobjednika očekuje i jedna povlastica u ždrijebu za idući Mundijal
Vidi originalni članak

Hrvatska je u Rotterdamu osvojila prvu medalju u trećem izdanju Lige nacija i tako povezala sjajan niz u mandatu Zlatka Dalića, koji je nakon nedjeljnog finala protiv Španjolske prestigao učitelja Ćiru Blaževića i postao izbornik s najviše utakmica na klupi "vatrenih", 73. Nažalost, nije zlatna, nego srebrna nakon poraza na penale 5-4.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Koliko je zaradila Hrvatska u Ligi nacija?

Svaki sudionik skupine u Ligi A zaradio je po milijun i pol eura, a pobjednik skupine po 750.000 eura. Pobjedniku pripada 10,5 milijuna eura, drugoplasiranom devet, trećeplasiranoj Italiji osam, a četvrtoplasiranoj Nizozemskoj još sedam milijuna eura.

POGLEDAJTE EMISIJU UŽIVO: 

HNS će, dakle, na ime Lige nacija inkasirati 11,25 milijuna eura. Za usporedbu, brončanom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Katru zaradio je 25,5 milijuna eura.

Koje su još povlastice za osvajača?

Hrvatska je još jesenas, nakon što je izborila završnicu u Nizozemskoj, osigurala najmanje play-off za Euro ako ne izbori završni turnir u Njemačkoj kroz kvalifikacijsku skupinu.

Naslov će Španjolskoj u Ligi nacija donosi povlasticu i za ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku. Umjesto u skupini sa šest momčadi, pobjednici će biti u skupini s pet reprezentacija.

A što je s trofejem?

"Furia" je kao pobjednik podigla trofej visok 71 centimetar i težak 7,5 kilograma sačinjen od većinski srebrne legure (92,5 posto) uz ostatak drugih metala. On je veći od onih za svjetskog i europskog prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Mr. Spock 19.06.2023.

    Pošaljite par stotina tisuća na krajnji jug! I dolje treba uložiti...

  • 19.06.2023.

    Nisam uopce čitao članak, ali stvarno je meni kao navijaču nebitno koliko ju uhljebi u HNS-u uzeli love!

  • MaloSutra_1 19.06.2023.

    Kako god ali stadiona NEMA samo prazna obećanja, sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare