Obavijesti

Sport

Komentari 48

Koliku je premiju zaradio HNS nakon ovogodišnje Lige nacija?

Koliku je premiju zaradio HNS nakon ovogodišnje Lige nacija?

Dvostruko veći novac slio se u blagajnu saveza nakon osvajanja bronce u Katru, ali ni ova nagrada nije za baciti. Pobjednika očekuje i jedna povlastica u ždrijebu za idući Mundijal

VIDEO

Hrvatska je u Rotterdamu osvojila prvu medalju u trećem izdanju Lige nacija i tako povezala sjajan niz u mandatu Zlatka Dalića, koji je nakon nedjeljnog finala protiv Španjolske prestigao učitelja Ćiru Blaževića i postao izbornik s najviše utakmica na klupi "vatrenih", 73. Nažalost, nije zlatna, nego srebrna nakon poraza na penale 5-4.

Pokretanje videa...

[TOP 3 VIJESTI DANA] Dobrodošli u Crotterdam: 25.000 dobro raspoleženih hrvata feštalo prije velikog finala 01:11

Koliko je zaradila Hrvatska u Ligi nacija?

Svaki sudionik skupine u Ligi A zaradio je po milijun i pol eura, a pobjednik skupine po 750.000 eura. Pobjedniku pripada 10,5 milijuna eura, drugoplasiranom devet, trećeplasiranoj Italiji osam, a četvrtoplasiranoj Nizozemskoj još sedam milijuna eura.

POGLEDAJTE EMISIJU UŽIVO: 

HNS će, dakle, na ime Lige nacija inkasirati 11,25 milijuna eura. Za usporedbu, brončanom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Katru zaradio je 25,5 milijuna eura.

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija

Koje su još povlastice za osvajača?

Hrvatska je još jesenas, nakon što je izborila završnicu u Nizozemskoj, osigurala najmanje play-off za Euro ako ne izbori završni turnir u Njemačkoj kroz kvalifikacijsku skupinu.

Naslov će Španjolskoj u Ligi nacija donosi povlasticu i za ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku. Umjesto u skupini sa šest momčadi, pobjednici će biti u skupini s pet reprezentacija.

A što je s trofejem?

"Furia" je kao pobjednik podigla trofej visok 71 centimetar i težak 7,5 kilograma sačinjen od većinski srebrne legure (92,5 posto) uz ostatak drugih metala. On je veći od onih za svjetskog i europskog prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju