To je to što me zanima!

Komisija potvrdila: Penal za Osijek nije bio, za Hajduk jest

KNS podsjeća VAR suce da u incidentimaslične prirode tijekom OFR pregleda snimke precizno slijede protokol te da su dužni ponuditi sucu utakmice cjelokupni izazov u realnoj brzini, a ne samo tzv. “frame” izolirane slike
Vidi originalni članak

Sudačka komisija HNS-a analizirala je dvije sporne situacije s Poljuda gdje je Hajduk u subotu s 3-1 pobijedio Osijek. Utakmicu je sudio Cipranin Antoniou Menelaus te, prema Komisiji, ispravno procijenio obje situacije u kaznenom prostoru, prvu u 25. minuti i kontakt braniča Hajduka i Osijeka te drugu kada je branič Osijeka igrao rukom, za što je domaćin dobio kazneni udarac.

BIVŠI IZBORNIK OTVORENO Bilić o SP-u: Livaković mora biti protagonist! Tko treba igrati u špici? Ha, nijedan nema sve... HTV-OV EKSPERT OBJASNIO Strahonja: Zašto nije bio penal za Osijek? On radi korak od igre ODUŠEVLJEN CIPRANINOM Kontrolor Kovačić: Penal za Osijek nije bio, za Hajduk jest. Ne prezentirajte samo sliku...

!Sudac utakmice ispravno je procijenio incident unutar kaznenog prostora Hajduka. Kontakt braniča Hajduka i napadača Osijeka kada obojica igrača međusobno koriste ruke da bi ostvarili dozvoljeni “fizički, nogometni kontakt” razmatranjima i duhom PNI-e ne smatra se prekršajem. Projekcija zamrznute slike koja ilustrira završno stanje cjelokupnog izazova nije relevantno razmatranje i dokaz postojanja prekršaja PNI-e dostatnog za dosuđivanje kaznenog udaraca. KNS HNS-a podsjeća VAR suce da u incidentima ovakve i slične prirode tijekom OFR pregleda snimke precizno slijede protokol te da su dužni ponuditi sucu utakmice cjelokupni izazov u realnoj brzini, a ne samo tzv. “frame” izolirane slike početka ili završetka incidenta", stoji u objašnjenju prve situacije.



"Propust suca utakmice u interpretaciji Pravila XIV (kazneni udarac) razmatra se propuštenim incidentom sukladno VAR protokolu. Igrač Osijeka unutar vlastita kaznena prostora rukom je ostvario kontakt s loptom. Razmatrajući da se ruka braniča u trenutku kontakta s loptom nalazi iznad razine ramena, smjernicama PNI-e, ovaj incident jasno se smatra “prekršajem kažnjive igre rukom”. Ispravna VAR intervencija omogućava sucu donošenje ispravne presude, dosuđivanje kaznenog udarca", objašnjenje je druge situacije.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • MladenValentić 07.11.2022.

    Normalno da neće reći da se namjerno gura Hajduk.

  • mlado staro život cili . 07.11.2022.

    Samo trljajte paj.cekima i mađarima sol na ranu hehehehe

  • ante018 07.11.2022.

    Komisija uvijek moze rec kako njima odgovara

Komentiraj...
Vidi sve komentare