To je to što me zanima!

Kontra u tri dodavanja i slalom Gržana za veliku pobjedu Istre

U prvoj utakmici 21. kola 1. HNL, Istra 1961 je u derbiju začelja pobijedila Varaždin 1-0 (1-0) i uzela vrijedna tri boda u borbi za ostanak. Čekali su pogrešku gostiju i dočekali ju u 30. minuti kad je za pobjedu zabio Gržan
Vidi originalni članak

Stvari su sad malo jasnije na dnu tablice. Varaždin je u velikim problemima nakon 21. kola jer ih je Istra na Aldo Drosini svladala rezultatom 1-0 (1-0). Izabranici Luke Bonačića sad će morati tražiti bodove protiv jačih momčadi od Istre te se ne nalaze u zahvalnoj poziciji, dok Prelecovi ratnici bar nakratko mogu odahnuti i krenuti u novi lov na Inter.

Bolje su krenuli gosti i u 13. minuti imali veliku, ali nije to uspio iskoristiti kapetan Benko. Ubacio je Posavec sa 30 metara od gola, lopta je preletjela sve, a Benko je uklizio i pucao po sredini gola gdje je bio Čondrić i zaustavio taj udarac. Brzo su se probudili domaći i preuzeli inicijativu, a ključan se trenutak dogodio u 30. minuti utakmice. 

Loše je ubacio Posavec, izbila je to obrana Istre i u tri dodavanja stigla do centra gdje je Gržan imao jedan na jedan situaciju protiv Špičića, par ga puta dobro promiješao, a bek Varaždina pao je na pod i samo mogao gledati dok je Istrino krilo gurnulo loptu iza leđa Ivana Nevistića.

Tako se na odmor otišlo s 1-0. U nastavku je Varaždin pokušao s visokim pritiskom, a to je rezultiralo s nekoliko kontranapada u režiji domaćina. Jednu takvu promašio je Blagojević s ruba 16 metara u 53. minuti, a deset minuta kasnije odličnu je priliku iz slobodnjaka imao Benko, ali pucao je slabo i direktno u Čondrića.

Riješiti je utakmicu mogao Perić Komšić, ali njegov udarac s pet metara refleksno brani Nevistić i ostavlja Varaždin 'na životu'. No, nije to pomoglo njegovim suigračima jer Varaždinci do kraja utakmice nisu uspjeli zaprijetiti Čondrićevom golu i tako ostaju usamljeni na začelju 1. HNL. A već u sljedećem kolu Varaždin čeka novi veoma bitan ogled protiv Intera u Zaprešiću koji bi im uvelike mogao krojiti sudbinu u nastavku sezone.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Zmar116 08.02.2020.

    Gradski desničarski vlastodršci na ćelu sa Malim Bandićem odlućili su Varteks i sve što je podsjećalo na taj slavni klub i tvornicu, gurnuti na margine nogometnih i svih ostalih zbivanja,izmišljajući jedan potpuno novi klub.Sve ih je to sa imenom Varteks, previše podsjećalo na zlatno doba 70-tih i 80-tih godina u Varaždinu kad je grad napravio civilizacijski iskorak naprijed..No u Hrvatskoj pušu neki novi vjetrovi,koji će vrlo brzo uz onog pravog, otpuhati i Maloga Bandića sa Sjeverozapada Hrvatske na mjesto gdje su i jedan i drugi već odavno trebali biti..A NK Varteks iz izgnanstva vratiti natrag na svoj stadion tamo gdje i pripada...Kraj slavne tvornice koja je nekad bila pojam u ovom dijelu Europe,a koja je skoro pa uništena u HDZ-ovoj 30 godišnjoj vladavini.....A Varaždin će opet postati mali Manchester..Grad prosperiteta,rada i nogometa....

  • Zmar116 08.02.2020.

    Varaždin je mali grad za dva nogometa kluba na nacionalnoj razini..Aktualni desničarski vlastodršci u gradu i uprava kluba potjerala White Stonese i sve one koji su na bilo koji naćin povezani sa starim NK Varteks, misleći da će sami moći opstati u ligi...Ali ništa od toga.......

  • Samarsa 08.02.2020.

    Benko u mirovinu Varaždin u 2 ligu i sve će biti na svom mjestu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare