To je to što me zanima!

Korona nije poštedjela ni Uefu: U gubitku od 600 milijuna $!

Uefa je objavila svoju odluku o smanjenju nagradnog fonda za Ligu prvaka i Europsku ligu. Očito da kriza uzrokovana pojavom korona virusa koja potresa cijeli svijet neće zaobići niti Uefu na čelu s Čeferinom
Vidi originalni članak

Europski nogometni savez (Uefa) odlučio je u sljedećih pet godina smanjiti iznose novčanih nagrada u Ligi prvaka i Europskoj ligi navodeći kao razlog financijske gubitke uzrokovane krizom zbog pandemije Covida-19, objavio je londonski dnevni list Times, a prenosi Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka slavi ulazak u skupinu EL
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

BOGATI SPORTSKI VODIČ Sport LIVE na TV-u: Evo gdje gledati sve utakmice i turnire

 

Uefa je obavijestila svoje članice kako je zbog odgode utakmica završne faze Lige prvaka i Europske lige u prošloj sezoni došlo do smanjenog priljeva novčanih sredstava od prodaje televizijskih prava i sponzorskih ugovora, što je rezultiralo financijskim gubitkom većim od 666 milijuna američkih dolara.

NOVA UZBUĐENJA Lovren otvara: Evo gdje možete gledati utakmice Lige prvaka

Natjecanja su prekinuta u ožujku i nastavljena tek u kolovozu bez nazočnosti navijača na tribinama te u promijenjenom formatu natjecanja na neutralnom terenu u Portugalu, uz odigravanje samo jedne umjesto dvije utakmice po paru u četvrtfinalu i polufinalu.

Za 32 momčadi grupne faze Lige prvaka trebalo je biti izdvojeno 1,95 milijardi eura.

POČINJE LIGA PRVAKA Svaki drugi klub ima Hrvata, ali polovica nisu u reprezentaciji

Prema izvješću iznesenom u Timesu engleski klubovi mogu očekivati pad prihoda od televizijskih prava i od novčanih nagrada za ostvarene rezultate u ukupnom iznosu od oko četiri posto.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • tiha voda_492 20.10.2020.

    Prava šteta

  • zidar_šiljo 20.10.2020.

    Toliko će zaraditi ove godine da mogu komotno i povećati fond nagrada. Međutim, kao i većina naših poslodavaca, cvilit će da ne mogu ništa zbog korone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare