To je to što me zanima!

Kovač više nije trener Bayerna! 'Morali smo nešto poduzeti...'

Hrvatski trener Niko Kovač u večernjim satima u nedjelju razišao se s Bayernom, potvrdili su iz njemačkog kluba. Novi trener trebao bi klub preuzeti u srijedu
Vidi originalni članak

Niko Kovač više nije trener Bayerna iz Münchena! Potvrda je stigla iz redova njemačkog prvaka.

- Bayern se razišao s Nikom Kovačem - stoji u objavi na Facebooku.

Bayern na službenim stranicama navodi da je razlaz bio sporazuman, no Kovač ističe da je ponudio ostavku i ranije.

- Izvedbe i rezultati naše momčadi zadnjih tjedana pokazale su da moramo nešto poduzeti. Uli Hoeneß, Hasan Salihamidžić i ja u nedjelju navečer imali smo ozbiljan razgovor s Nikom i zajedno smo donijeli odluku da više nije trener Bayerna. Htio bih zahvaliti Niki Kovaču na obavljenom poslu u Bayernu, pogotovo na osvojenoj dvostrukoj kruni prošle sezone - rekao je izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Pucalo je u svlačionici

Već neko vrijeme zapinjalo je na relaciji Niko Kovač - svlačionica Bayerna. Težak poraz u ovom kolu od njegova bivšeg kluba Eintrachta 5-1 bila je presudna točka nakon koje je uprava Bavaraca odlučila zahvaliti našem treneru.

Stalni sukobi unutar momčadi koje je uglavnom predvodio Thomas Müller presudili su Niki Kovaču, koji nakon godinu i pol dana odlazi iz navećeg njemačkog kluba.

Kovač je na klupi Bayerna sjedio ukupno 65 puta. Bavarce je vodio do naslova njemačkog prvaka prošle sezone, do njemačkog kupa i superkupa, a od 65 utakmica pobijedio je u njih 45, 12 puta je remizirao i osam puta izgubio. Prosječno je po susretu osvajao 2,26 bodova.

Još uvijek se ne za tko će biti njegov nasljednik, no informacije u njemačkim tiskovinama govore da će novi trener klub preuzeti u srijedu. Do tada, na klupi će biti pomoćni trener Hans Flick.

Bayern ostavlja kao četvrtoplasiranu momčad Bundeslige s 18 bodova iza B. Monchengladbach (22), B. Dortmund (19) i RB Leipziga (18).

Idi na 24sata

Komentari 223

  • goranzagreb 04.11.2019.

    Bas i nije neki trener .

  • 04.11.2019.

    Nije dobio otkaz zbog zadnje utakmice. Dobio je otkaz jer je usporedio vlastite navijače s Eintrahtovima. Klub bez navijača ne vrijedi ni centa, a kad trener "uvrijedi" navijače može odmah pakirati kofer. Malo previše ega i premalo diplomacije.

  • crni2012 04.11.2019.

    Di je F1 hamilton prvak a botasu USA .?

Komentiraj...
Vidi sve komentare