To je to što me zanima!

Kovač: Moja budućnost? Ne znam; Neuer: Teški su dani...

Ne smiješ ovdje primiti pet komada. Ali nije veliko čudo to što se dogodilo, slutilo je na loše. Sad su pred nama nemirni dani, rekao je golman Bayerna Manuel Neuer...
Vidi originalni članak

Sjećate li se kada je posljednji put Bayern primio pet komada? Trebali smo duboko kopati kako bismo došli do tog podatka. To je bilo u svibnju 2012. u finalu Kupa kada je dortmundska Borussia pobijedila 5-2, a zanimljivo je da je i tada branio Manuel Neuer koji se sada može pohvaliti nezahvalnim rekordom da je dva puta primio po pet komada. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njemački golman je upravo jedan od najžešćih kritičara našeg Nike Kovača,  a ovaj put je opet kipio od bijesa nakon teškog poraza od Eintrachta (5-1).

- Ne smiješ ovdje primiti pet komada. Ali nije veliko čudo to što se dogodilo, slutilo je na loše. Sad su pred nama nemirni dani. Mislim da nije bilo lako igrati s igračem manje već nakon 10 minuta, ali nismo smjeli primiti pet komada. Kod nekih nismo imali sreće, ali nema opravdanja za ovakav poraz - kaže Neuer.

Eintrachtovi navijači uživali su u sjajnoj predstavi svojih igrača, a nakon što je Eintracht zabio i peti, s tribina se orilo: "Utrpajte im još jedan!"

A Kovač, koji je dočekan pljeskom domaćih navijača, upisao je šesti poraz u 44. utakmici u Bayernu. Najveći.

- Budućnost? Ne znam ništa, to ćete bolje vi znati. Kako bih ja išta znao neposredno nakon utakmice? Nije bitno kako se osjećam, odlučit će oni koji su za to zaduženi. Ne moram sve podijeliti s vama. Što želite čuti od mene? Krenuli smo u utakmicu dobro i onda nam je igrač dobio crveni karton. Utakmica je potom krenula u smjeru u kojem nikako nismo htjeli da ode. Ne možeš izgubiti 5:1 ovdje, ni s 10 igrača - kaže Niko.

Jerome Boateng je dobio crveni karton već u devetoj minuti, a Bayern se nije uspio nikako oporaviti od toga. Već u 33. minuti gubio je 2-0.

- Radili smo puno pogrešaka. Kad izgubimo loptu u protivničkoj polovici, moramo se brzo regrupirati i osvojiti loptu što prije. To su greške koje protivnik lagano kazni odmah. Nije lagano igrati s igračem manje 80 minuta u Frankfurtu. Nismo bili na očekivanoj razini. Sigurno da nismo igrali dobro u drugom poluvremenu. Crveni karton bio je odlučujući faktor u ovoj utakmici, ali ni mi nismo odigrali kako treba - rekao je Kovač pred kojim su najteži dani otkako je stigao u München.

- Nikad ne odustajem. Netko mi je rekao 'Kad dođe do takve situacije, ne smiješ postati nemiran.' Otišao sam u autobus tužan i razočaran, znam kakva je situacija. Ali ne odustajem.

Već mjesecima susreće se s raznoraznim kritikama, a čelnici Bayerna kao da jedva čekaju njegov kiks kako bi ga opet mogli 'oprati'. No ovaj put je stvarno ozbiljno jer su Bavarci prije deset i pol godina posljednji put primili pet komada u Bundesligi, a tada ih je sredio Wolfsburg 5-1.

Jasno je da je Niko Kovač pred otkazom jer Bayern već tjednima jako loše igra, a ako ovako nastave, čelnici kluba bi uskoro mogli posegnuti za novim rješenjem.

Thomas Müller je ušao u 64. minuti. Učinak: bez udarca na gol, 21 posto dobivenih duela, a bez gola u ligi je već 1146 minuta. Da, to je onaj igrač čija je žena napadala Kovača jer je bila ljutita jer njezin muž ne igra, a i neimenovani igrači su napali Kovača jer mu Müller sjedi na klupi. Po statistici, nije baš da je zaslužio prvu postavu.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • domagoj264 03.11.2019.

    Niki bi bolje pasala B Dortmund

  • papilon100 02.11.2019.

    Bayern je lose kupovo a otisli im Ribery, Roben i Hummels uz povrede kljucnih igraca .Pa nepita se Kovac za pojacanja uz njegovu losu psihologiju nije Bayern klub koji ceka rezultat od njih se zahtjevaju uvjek pobjede a Kovac radi smjenu generacije.Ja bi otiso jer ce ga Bayern upropastit ko trenera.

  • trigger1 02.11.2019.

    1860M

Komentiraj...
Vidi sve komentare