To je to što me zanima!

Kraj savršene karijere: Khabib je napustio titulu i umirovio se!

Dugo se koketiralo hoće li se Khabib Nurmagomedov (32, 29-0) vratiti u kavez i ići po 30. pobjedu, ali sad je službeno - neće! Potvrdio je to i sam Dana White, a 'dagestanski orao' je poručio: 'Nadam se da me razumijete'
Vidi originalni članak

Nije se dao predsjednik UFC-a Dana White, pokušavao na sve moguće načine vratiti jednog od ponajboljih boraca svih vremena u kavez, ali nije uspio. Khabib Nurmagomedov (32, 29-0) odlučio je - više se neće vraćati u kavez i napustio je titulu prvaka lake kategorije UFC-a!

Kraj je to savršene karijere, dagestanski je borac bez poraza otišao u mirovinu. Podsjetimo, od posljedica zaraze korona virusom, odnosno dodatnih komplikacija, umro je njegov otac i trener Abdulmanap, a Khabib nakon toga više nije mogao. Priznao je nakon posljednje pobjede protiv Justina Gaethjea (32, 22-3) kako jednostavno više ne želi u kavez bez oca, a i kako je rekao majci da je to njegova posljednja borba.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako je i bilo. Natuknuo je da bi se mogao vratiti ako ga netko od boraca lake kategorije oduševi, ali to se nije dogodio, već je 'dagestanski orao' samo poslao poruku Dani Whiteu.

RIJEČ PRVAKA Khabib spustio Conoru i poručio Whiteu: Puno sam bolji od njih

- Dana, budi iskren sa sobom, ja sam toliko nivoa iznad ovih tipova - bio je jasan sad već bivši prvak lake kategorije. 

Na najjaču svjetsku scenu stigao je 2012. godine kad je imao 16 pobjeda u nizu, a to je samo nastavio u UFC-u, a onda je 2018. slavio u borbi za upražnjenu titulu lake kategorije protiv Ala Iaquinte (33, 14-6-1) nakon čega je još tri puta obranio titulu. Završeno je i veliko rivalstvo sa Conorom McGregorom (33, 22-5) kojeg je 'ugušio' te 2018. godine kad je prvi put obranio titulu. 

- Dakle, 29-0. On je sto posto umirovljen. Bilo je nevjerojatno gledati te, Khabibe. Hvala na svemu i uživaj u onome što ti slijedi, prijatelju - napisao je White na Twitteru.

A od organizacije u kojoj je proveo svoje najbolje dane oprostio se i sam Khabib.

- Dana White, puno ti hvala, brate, tebi i cijeloj UFC organizaciji na prilici da se dokažem. Promijenili ste zauvijek mnoge živote zbog ovog sporta. Nikad neću zaboraviti kako si me primio, moj otac te nije zaboravio i moji sinovi će te se sjećati.

Valja priznati, Khabib je bio najdominantniji borac kojeg smo dosad gledali u oktogonu, bez mrlje u karijeri. Ostavlja upražnjenu titulu za koju će se boriti Charles Oliveira (31, 30-8-1) i Michael Chandler (34, 22-5), a to će biti 15. svinja na 'UFC 262' priredbi.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • burky1990 19.03.2021.

    a dobro ako je tako. da nece bit ko naš Mirko Filipović. umirovio se 17 puta

  • 19.03.2021.

    mundos

  • koronaBoy19 19.03.2021.

    Normalno da si nekoliko razina iznad ekipe iz lake kategorije kada ni ne spadaš u tu kategoriju.. tvoja je poluteška kategorija, a ne skidanje 15 kila 2 tjedna prije borbe, pa onda na dan borbe 10 kg iznad dopuštenog za tu kategoriju.. cirkus.. zanima me da li bi isto govorio da se borio u svojoj prirodnoj kategoriji, poluteškoj.. JJ bi se poigrao s njim

Komentiraj...
Vidi sve komentare