To je to što me zanima!

Kraljice spremne za SP: Želimo pokazati i svijetu što možemo

Kao i sve južnoameričke ekipe tako i Brazilke imaju naglašeni taj emotivni dio i u tom smislu će utakmica biti nabijena emocijama, rekao je izbornik Šoštarić uoči otvaranja SP-a protiv Brazila
Vidi originalni članak

Hrvatske rukometašice obavljaju posljednje pripreme za start na Svjetskom prvenstvu, gdje će igrati nakon deset godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo kako su hrvatske rukometašice na posljednjem Europskom prvenstvu ostvarile šokantan uspjeh kada su osvojile brončane medalje, a pozitivne rezultate najavljuju i sada, na svjetskoj smotri.

Prvu utakmicu na prvenstvu Hrvatice će odigrati u četvrtak (18 sati, RTL 2), a suparnice će biti Brazilke.

- Brazil ima dvije odlične vratarke i sjajnu vanjsku liniju, što je jači dio te ekipe. Kao i sve južnoameričke ekipe tako i Brazilke imaju naglašeni taj emotivni dio i u tom smislu će utakmica biti nabijena emocijama. No, isto tako, fizička spremnost će protiv njih biti strašno važna. Moramo biti agresivni, moramo biti gusti i za neke njihove igračice moramo odraditi specifične taktičke stvari - rekao je u najavi ogleda hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

- Mi smo na ovom Svjetskom prvenstvu zbog medalje osvojene na Euru i nadam se da je to samo jedna od nagrada koje slijede za ove djevojke. Želimo ovdje pokazati svijetu što znamo i možemo. Možda naboj kod nas nije isti kao prije Eura, ali smo spremni. Znamo da taktički možemo, znamo da fizički možemo i da smo u mogućnosti rotirati igračice, a pritom ne gubiti naš ritam. Ekipa vjeruje u sebe, one su svjesne svoje snage, a imamo i iskustva - dodao je Šoštarić.

PODRAVKAŠICA ANA TURK Najstarija 'kraljica šoka': Imam sina (5), cure u repki zovu me Mama, a rodila sam se u Jakarti NAPRAVIO POPIS Šoštarić odlučio: Ovo su 'kraljice šoka' za Svjetsko u Španjolskoj

O samom startu na prvenstvu, o prvom susretu protiv Brazilki, kratko je govorila i Larissa Kalaus.

- Naravno da je prva utakmica važna. Vjerujemo u dobru i borbenu utakmice pa ćemo vidjeti kako će završiti. Brazilke su individualno vrlo kvalitetne. Brze su i vole dinamičnu igru, to im je najveća prednost. Mi moramo staviti naglasak na obrani, na borbenosti i dobroj atmosferi koja je uvijek u našoj ekipi prisutna.

Nakon Brazila hrvatske reprezentativke u skupini G još igraju protiv Paragvaja (subota, 18 sati) i Japana (ponedjeljak, 20:30).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare